Image

Arkitektpars sommarstuga i internationell stortävling

ARKITEKTUR Ett litet sommarhus på Gotland har tagits ut till en prestigefyllda arkitekttävlingen på World Architecture Festival i Bracelona. Det handlar om arkitektparet Hans Murman och Ulla Albers privata fritidshus på 50 kvadratmeter.
Publicerad den 4 Augusti 2008

Huset kallar de "Enehuset" eller "Juniper house". Det är ett riktigt hemmabygge, arkitektparet fick hjälp av släkt och vänner med att bygga huset.

- Det är ett fantastiskt sammanhang att hamna i med ett litet fritidshus på 50 kvadratmeter, säger Hans Murman till TT Spektra.

Eftersom huset står i en enbacke uppmärksammade paret enbusken i själva byggnaden. De tog bilder av enarna på tomten och lät göra ett stort tryck av dem som täcker fasaden. Beroende på hur solen ligger på ändras husets utseende.

- Vi försökte göra det så bra och enkelt så att det skulle passa våra behov. Men man vill experimentera när man gör åt sig själv, man vill pröva saker man inte vågar testa på andra, säger Hans Murman.

Sverige har flera andra bidrag med i arkitekttävlingen skriver TT Spektra. De andra är Kalmar konstmuseum som ritats av Tham & Videgård Hansson Arkitekter och Uppsala konsert- och kongresshall av Henning Larsen Architects i kategorien kultur. I klassen \″shopping\″ är arkitektkontoret Wingårdhs stora modevaruhus K:fem i Vällingby uttaget.

World Architecture Festival hålls den 22 till 24 oktober. Först utses vinnarna i respektive kategorier och på den sista festivaldagen utses ett av dessa bidrag till världens främsta byggnad 2008.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige