Image

Årets bostadsrättsförening utsedd

Event Fastighetsägarna Stockholms tävling Årets Bostadsrättsförening 2013 är nu avgjord och förstapriset går till bostadsrättsföreningen Kotkagatan i Akalla.
Publicerad den 4 September 2013

Motiveringen till utnämningen lyder: ”För Kotkagatans professionella och genomtänka styrelsearbete. Och särskilt för de ambitiösa och systematiska insatserna med förebyggande brandskyddsåtgärder, vilket skapar ett tryggt och säkert boende.”

- Föreningens förebyggande brandskyddsarbete är väldigt ambitiöst. De håller över lag ett bra tempo i underhållet av fastigheten och de har dessutom en stor andel hyreslägenheter vilket ställer höga krav på att vara en professionell hyresvärd. Det är med andra ord en rätt krävande uppgift att sitta i styrelsen i den här föreningen och det gör mig ännu mer imponerad av styrelsens insats, säger Maria Livijn, verksamhetsansvarig BRF, Fastighetsägarna Stockholm.

- Utmärkelsen är ett bevis och en bekräftelse på att vi i styrelsen arbetar på rätt sätt. Det ger oss förhoppningsvis motivation och kraft i vårt fortsatta styrelsearbete som smittar av sig till de boende så att vi kan tillsammans med vår förvaltare (Fastighetsaktiebolaget Stockholmia) kan arbeta mot nya gemensamma mål, säger Lennart Zamore, ordförande, BRF Kotkagatan.

Bostadsrättsföreningen Kotkagatan i Akalla består av 182 lägenheter varav 16 lägenheter finns i 4 radhus. Totalt 33 av lägenheterna är hyreslägenheter. Fastigheten uppfördes 1976 och föreningen bildades 2002.

Årets bostadsrättsförening delas ut för sjätte året i rad av Fastighetsägarna Stockholm. Utmärkelsen syftar till att lyfta och uppmuntra ett proffsigt styrelsearbete och fastighetsförvaltning. De grundläggande kriterierna är att föreningen ska ha ett väl omhändertaget hus, en välskött ekonomi och en väl fungerande styrelse. För att delta måste föreningen vara medlem i Fastighetsägarna Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige