Image
Areim och MER Arkitekter vill skapa arbetsplats med ökad närvaro, bland annat genom att integrera konst i arbetsmiljöerna.
Areim och MER Arkitekter vill skapa arbetsplats med ökad närvaro, bland annat genom att integrera konst i arbetsmiljöerna. Bild: MER Arkitekter

Areim och MER Arkitekter vill skapa arbetsplats med ökad närvaro

Bygg/Arkitektur I en tid av ökande distansarbete har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim, i ett samarbete med MER Arkitekter, skapat en arbetsmiljö där modern arkitektur möter en unik konstsamling. Tack vare detta ser man en märkbar ökning i medarbetarnas närvaro på kontoret – utan vare sig krav eller tvång.
Publicerad den 19 September 2023

Efter drygt två av pandemi och det förändrade arbetslandskapet som följt har fondförvaltaren och fastighetsägaren Areim nu lyckats öka närvaron på sitt nya kontor, en sammanhängande lokal om 1 000 kvadratmeter på Regeringsgatan i Stockholm.

För att skapa denna arbetsplats har Areim samarbetat med MER Arkitekter. Fokus har varit att skapa ytor som främjar social interaktion, välmående och samarbete.

– Genom att skapa en inspirerande och motiverande miljö har vi sett hur vårt team blivit mer sammanhållet och effektivt, vilket återspeglas i den ökande närvaron på kontoret. Det handlar inte om att tvinga någon till kontoret, utan att skapa en atmosfär och erbjuda en arbetsplats där människor genuint vill vara, säger Areims grundare Leif Andersson.

Areim och MER Arkitekter har också satsat på att införliva konst i kontorets design.

– Att integrera konst i vår arbetsmiljö har varit en viktig del av planen då konst alltid varit en källa till inspiration och glädje för människor. Jag är väldigt glad över möjligheten att ha så fantastisk konst på kontoret och jag tror att den kan bidra till att skapa en unik och inspirerande miljö som uppmuntrar till kreativitet, samtal och samarbete, fortsätter Andersson.

Återbruk har även varit en central faktor i projektet och många element från Areims tidigare kontor har följt med till den nya adressen. Undertaket har avlägsnats för att vinna takhöjd och akustikplattorna har fått en ny funktion som del i väggpanelen.

– Vi har utformat Areims nya kontor med målet att skapa en kontorsmiljö som verkligen engagerar och attraherar anställda samtidigt som den överträffar hemmets arbetsmiljö. Att se den ökade närvaron på kontoret bekräftar att vi lyckats skapa en arbetsplats som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, vilket är avgörande för framgångsrika företag idag, säger Niklas Larsén, vd på MER Arkitekter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige