Image
Ångtvätten 27.
Ångtvätten 27. Bild: Areim

Areim förvärvar 40 000 kvadratmeter kontor på Stora Essingen i Stockholm

Transaktioner Areim har förvärvat fastigheten Ångtvätten 22 på Stora Essingen från AMF Fastigheter.
Publicerad den 27 December 2019

Fastigheten är en kontorsfastighet på cirka 40 000 kvadratmeter med stor potential, som består av tre sammanbyggda delar med en ursprungsdel från 1939 och tillbyggnader från 80- och 90-talet.

Läget är mycket attraktivt med bryggor och promenadstråk längs med Essingefjärden och bra allmänna kommunikationer i form av Tvärbanan och bussar med hållplatser nära fastigheten samt nära anslutning till Essingeleden.

– Vi köper en väl omhändertagen fastighet med många möjligheter. Vår ambition är att på ett hållbart sätt ta tillvara på och rusta upp hela eller delar av fastigheten. Det pågående planärendet för utveckling av bostäder i området är också intressant. För oss är det viktigaste att göra det som är långsiktigt bäst för platsen, säger Carl-August Westberg på Areim.

I och med köpet kan Areim erbjuda attraktiva kontorslokaler i ett unikt och centralt läge i en gedigen fastighet med många möjligheter för anpassning av såväl lokal som dess storlek.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige