Image
Sofia Hydén landskapsarkitekt, Cecilia Aldén VD och Julia Svärd, vVD och landskapsarkitekt på Archus Syd.
Sofia Hydén landskapsarkitekt, Cecilia Aldén VD och Julia Svärd, vVD och landskapsarkitekt på Archus Syd.

Archus startar kontor i Östergötland

Bolag Nu etablerar sig Archus i syd, Östergötland, och får därmed en lokal närvaro även i denna expansiva region. Satsningen leds av Cecilia Aldén, VD, och Julia Svärd, Vice VD och landskapsarkitekt.
Publicerad den 23 Augusti 2022

Archus, som startade för drygt 35 år sedan, finns sedan tidigare i Västerås, Stockholm, Uppsala och Borlänge. Archus har sedan en tid planerat för en etablering på den marknaden och med rekryteringen av Cecilia Aldén och Julia Svärd blir den ambitionen nu verklighet. Archus är redan idag delaktiga i flertalet projekt i Östergötland och därför är detta ett naturligt nästa steg att ta.

Cecilia Aldén och Julia Svärd kommer båda närmast ifrån Arqly där de haft ledande positioner som VD respektive Affärsområdeschef Arkitektur.

– Etableringen av Archus i Syd är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande. Det ger oss en lokal plattform att bygga vidare på, med målbilden att tillsammans med våra kunder skapa morgondagens samhälle idag, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.
– Cecilia ansluter till vår koncernledning och kommer där bidra stort med både sin kompetens och sitt driv, säger Gustav vidare.

– Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Archus. De har lyckats kombinera närheten och det personliga i det mindre företaget med spetskompetensen hos det större. Att etablera Archus i Syd är en utmaning vi tar oss an med stort engagemang och en enorm motivation, säger Cecilia Aldén.

Julia Svärd kommer att ingå i ledningsgruppen för Arkitektur och med sin kompetens bidra för att utveckla det erbjudandet ytterligare.
Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som tillsammans med Cecilia och Julia vill befästa varumärket i Östergötland.
– Är du nyfiken på Archus och vill veta mer om oss som arbetsgivare eller vårt utbud av tjänster så är du varmt välkommen att kontakta oss, säger Julia Svärd.

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige