Image

Annehem köper mark för 101 miljoner kronor

STADSUTVECKLING Annehems köp av marken där Point Hyllie ska byggas är nu klart. - Vi har passerat en viktig milstolpe på väg mot projektets start, säger Annehems vd Peter Strand.
Publicerad den 28 Augusti 2008

Köpeavtalet för Point Hyllie mellan Annehem Hylliecentrum AB och Malmö stad godkändes den 27 augusti i tekniska nämndens styrelsemöte. Köpeskillingen är 101 miljoner kronor och omfattar cirka 44 000 kvadratmeter. Marken tillträds den 30 november och förutsätter beslut i kommunfullmäktige samt godkänd detaljplan.

Point Hyllie är ett av Sveriges största byggprojekt och blir ett spektakulärt landmärke både i den nya stadsdelen Hyllie i södra Malmö och för Öresundsregionen. Projektet består av fyra huskroppar som omger torget där Citytunneln och station Hyllie har sin uppgång.

- Point Hyllie blir en del av en ny knutpunkt där läget är unikt. Kommunikationerna är i världsklass bara ett stenkast från ett helt nytt järnvägsnät och tolv minuters restid till Kastrup, säger Peter Strand, vd på Annehem Fastigheter.

I detaljplanen finns möjligheter för bostäder, butiker och handel.

- Vad gäller innehållet så kommer det att vara anpassningsbart efter marknadens behov och efterfrågan, vilket vi ser som en stor fördel, menar Peter Strand.

Byggstarten är beräknad till början av 2009 av den fastigheten som ligger längst norrut, närmast Malmö Arena. I fastigheten planeras det för butiker och kontor och här inryms även lokaler för tullmyndigheten då station Hyllie blir den första anhalten för all tågtrafik över Öresund.

- Vi är i full gång med uthyrningsverksamheten och märker ett stort intresse för projektet, säger Peter Strand. Det känns oerhört spännande och glädjande att få vara med och utveckla den nya stadsdelen - både vad gäller innehåll och arkitektur.

Inflyttningen i Point Hyllie kommer att ske i etapper med början i slutet av 2010

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige