Image
Analyshus sänker rekar för fyra fastighetsaktier.
Analyshus sänker rekar för fyra fastighetsaktier. Bild: Istock

Analyshus sänker rekar för fastighetskvartett

Bolag Analyshuset Kempen har sänkt sina rekommendationer för fyra nordiska fastighetsaktier – det gäller Hufvudstaden, Fabege, Entra och SBB. I analysen sänks även riktkurserna med i snitt cirka 28 procent.
Publicerad den 5 Augusti 2022

Hufvudstaden sänks till neutral. Kempen anser att aktien är rimligt värderad givet förväntad avkastning, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Fabege, Entra och SBB sänks till sälj.

"Även om vi anser att kontorsmarknaderna i Stockholm och Oslo är solida, anser vi att Fabege och Entra är för skuldsatta för att vi ska vara bekväma med det med en nettoskuld/ebitda på cirka 15x för båda", skriver Kempen.

Medan SBB adresserar sin skuldsättning genom avyttringar anser Kempen att nuvarande takt är otillräcklig.

"Vi räknar med att ytterligare nedskrivningar tynger totalavkastningen och att räntekostnaderna stiger snabbare än ebitda, vilket indikerar en negativ skuldsättningseffekt", skriver Kempen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige