Image

Analyschefen: "Tajmingen i det här byggandet är historiskt usel"

Bolag Vakansgraden på kontorsmarknaden i Göteborg fortsatte att öka under 2023 men samtidigt ligger omsättningen på hyresmarknaden kvar på rekordnivåer. Marknaden pressas av att det kommit stora tillskott av kontorsyta de senaste åren och i centrala Göteborg är vakansgraden nu uppe i tio procent. Tor Borg, analyschef på Citymark Analys, konstaterar att Göteborg haft otur men också usel tajming när det gäller det stora tillskottet av kontorsytor sedan 2021.
Publicerad den 23 Februari 2024
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige