Image
Joakim Alm.
Joakim Alm. Bild: Axel Ohlsson

Alm Equity vänder till positivt rörelseresultat i Q1

Bolag Alm Equity redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.
Publicerad den 19 Maj 2022

Omsättningen steg till 895 miljoner kronor (173).

Rörelseresultatet blev 105 miljoner kronor (-23), med en rörelsemarginal på 11,7 procent.

Resultatet före skatt var 316 miljoner kronor (59).

Resultatet efter skatt blev 274 miljoner kronor (56).

Likvida medel uppgick till 1 747 miljoner kronor (732). Justerat substansvärde per aktie låg på 1 042 kronor (863).

– Det skakar ordentlig i omvärlden och våra affärsområden påverkas givetvis också, i mer eller mindre stor omfattning. Prisökningarna och bristsituation får konsekvenser på i första hand affärsområde Entreprenad, där vi ser prisuppgångar i storleksordningen 10 till 12 procent på materialsidan. Det här kommer att innebära en inbromsning på hela marknaden, även för Alm Equitys bolag. Det kan leda till att takten på byggstarter går långsammare och att vissa leveranser till våra kunder förskjuts en aning. Men marknaden kommer att kalibrera sig så småningom och inom 12 månader tror och hoppas jag att vi har landat i en mer balanserad marknad, kommenterar vd Joakim Alm.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter hajpen – så ser framtiden ut för padelhallarna

Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige