Image
Fastigheten Hönsfodret på Södermalm.
Fastigheten Hönsfodret på Södermalm. Bild: Alecta

Alecta Fastigheter miljardköper av EQT på Södermalm

Transaktioner Alecta Fastigheter köper tomträtten till skolfastigheten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm från EQT. Fastigheten genomgår för närvarande en full om- och tillbyggnad som ska vara klar i mitten av 2022.
Publicerad den 6 December 2021
Annons
Image

Fastigheten har en uthyrningsbar area om 14 100 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Academedia som kommer att öppna ett nytt campus med fyra gymnasieskolor i lokalerna. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 1,25 miljarder kronor.

– Vi är otroligt glada över det här förvärvet och ser fram emot att jobba nära hyresgästen Academedia för att tillsammans utveckla miljön för de fyra skolor som flyttar in nästa år. Det här blir en toppmodern utbildningsfastighet som uppfyller standarden Breeam In-Use "Very Good" och stärker vår position inom segmentet samhällsfastigheter, säger Jenny Lindholm, CIO, Alecta Fastigheter.

Tillträde till fastigheten kommer att ske när entreprenaden är slutförd och hyresgästen flyttat in i lokalerna, preliminärt Q3 2022.
– Den höga utvecklingstakten i närområdet de kommande åren är något vi ser stora och spännande möjligheter i. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att driva hållbar och långsiktig utveckling av platser och miljöer i attraktiva tillväxtområden, fortsätter Jenny Lindholm, Alecta Fastigheter.

– Vi är stolta över att överlåta fastigheten till Alecta Fastigheter efter en framgångsrik omvandling av en halvtom byggnad med dålig energiprestanda till ett "grönt" flaggskepps-campus som möter moderna krav på attraktiva och inspirerande utbildningslokaler, säger Henrik Orrbeck, partner på EQT Exeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.