Image
Polisutbildningen flyttar till Campus Flemingsberg.
Polisutbildningen flyttar till Campus Flemingsberg. Bild: Tengbom.

Akademiska Hus utvecklar nya lokaler för polisutbildningen

Uthyrning Polisutbildningen flyttar till Campus Flemingsberg i Huddinge och blir en del av Södertörns högskola. Akademiska Hus och Södertörns högskola har tillsammans tecknat avtal om att utveckla både nya och befintliga lokaler för polisprogrammets verksamhet som ska stå klara 2017.
Publicerad den 13 Februari 2015

Polisutbildningen flyttar successivt till Campus Flemingsberg. De första studenterna började våren 2015 och totalt handlar det om cirka 700 polisstudenter. I polisprogrammet varvas akademiska studier med praktiskt lärande som till exempel polisbilskörning, akutsjukvård, vapenhantering samt konflikthantering med självskydd. Det ställer särskilda krav på lokalerna.

Byggprojektet på Alfred Nobels Allé 12 och 14 delas upp i två delar, en ombyggnad och en nybyggnad, totalt cirka 12 700 kvadratmeter. Lokalerna kommer att innehålla bland annat skjutbanor, övningshall, lärosalar, rum för administration, omklädningsrum, förråd och garage. I markplanet byggs en huvudentré. Utvändigt iordningsställs en mindre körgård för övningar. De båda husen är sammankopplade under mark.

– Vi är glada att allt nu är klart inför bygget av dessa viktiga hus. Vi har haft som mål att få till en samlad miljö för polisutbildningen här i Flemingsberg. Det här är ett viktigt steg i detta, säger Moira von Wright, rektor vid Södertörns högskola.

– Vi välkomnar polisutbildningen till Campus Flemingsberg och Södertörns högskola som hyresgäst och är oerhört glada över att få vara med och utveckla lokalerna för denna spännande verksamhet. Campus Flemingsberg, som är ett av Stockholmsregionens mest betydelsefulla centrum för utbildning, kunskapsintensivt näringsliv, vetenskap och nyföretagande, blir i och med polisprogrammet ett än mer levande och attraktivt campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Byggstart sker våren 2016 med inflyttning i både ny- och ombyggnationen under 2017. Akademiska Hus investerar cirka 250 miljoner kronor i projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige