Image

Akademiska Hus säljer Pedagogen i Mölndal

TRANSAKTIONER Den gamla lärarhögskolan Pedagogen i Mölndal har stått tom i fyra år.
Nu köper Aspelin Ramm fastigheten av Akademiska Hus.
Publicerad den 13 Oktober 2010

- Det är en välbyggd och gedigen fastighet som är belägen i ett mycket spännande och expansivt område. Genom att tillföra nya funktioner kan vi ge byggnaden nytt liv och bidra till en positiv utveckling i stadsdelen, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.

I köpet ingår, förutom byggnaden om totalt 36 200 kvadratmeter, även ett 82 000 kvadratmeter stort markområde. Tillträde sker den 1 december 2010.

- Hela fastigheten är ju byggd för utbildningsverksamhet och jag ser gärna att delar av byggnaden används till det även i framtiden. Genom att utveckla och anpassa övriga delar till annan verksamhet är jag övertygad om att vi skapar ett attraktivt alternativ för såväl företag som för olika typer av offentlig service, säger Lennart Karlsson.

I planerna ingår även tankar på att eventuellt uppföra bostäder på markområdet i anslutning till Pedagogen.

- Hela Fässbergsdalen är en väldigt eftertraktad bostadsort och vi har i inledande samtal med Mölndals kommun redogjort för våra idéer om hur vi vill utveckla området. Jag uppfattar våra diskussioner med kommunen som mycket positiva och ser fram emot att tillsammans skapa en levande stadsdel där människor bor, arbetar och mår bra, säger Lennart Karlsson.

Aspelin-Ramm Fastigheter har tidigare bland annat utvecklat köpcentrumen 421 i Sisjön och Amhult i Torslanda samt det uppmärksammade bostadsprojektet ”Studio 57” på Norra Älvstranden i Göteborg. Det senare är det första projektet i Göteborg som utnyttjat möjligheten med tredimensionell fastighetsbildning och byggt nya bostäder ovanpå en befintlig byggnad.

CB Richard Ellis har varit köparens rådgivare i affären.

- Vi är övertygade om att Aspelin Ramms erfarenhet kommer att bidra till stadsutvecklingen i Mölndal. Affären ger oss ännu större kraft att satsa på andra projekt i västra Sverige, däribland utvecklingen av Johanneberg Science Park och Sahlgrenska Science Park, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige