Image

Akademiska Hus köper i Fiskebäckskil

Transaktioner Akademiska Hus köper fastigheten ”Föreståndarbostaden” i Fiskebäckskil av Kungliga Vetenskapsakademien (KVA). Förvärvet innebär att Akademiska Hus nu äger samtliga fastigheter vid det internationellt framgångsrika Sven Lovén centrum för marina vetenskaper.
Publicerad den 29 Augusti 2013

Fastigheten ligger integrerad med övriga byggnader som tillsammans utgör Sven Lovén centrum för marina vetenskaper på Kristineberg i Fiskebäckskil. Centret är en del av Göteborgs universitet med syfte att stärka och effektivisera infrastrukturen för de marina vetenskaperna och därmed skapa en nationell och internationell resurs för forskning och undervisning inom det marina området.

Lovéncentret består av forsknings- och undervisningsstationerna på Tjärnö och vid Kristineberg samt forskningsfartyget R/V Skagerak. För att säkra en fortsatt utveckling och expansion i Kristineberg fanns en stor önskan från verksamheten att fastigheterna intill centret ägs av ett och samma fastighetsbolag.

– Det känns bra att vi har förvärvat den sista strategiska fastigheten i det tidigare KVA-beståndet. På så vis säkrar vi att Sven Lovén centrum för marina vetenskaper även fortsättningsvis kan utvecklas till en kunskapsmiljö av högsta kvalité, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör för Akademiska Hus Region Väst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige