Image

Akademiska Hus har byggplaner för 15 miljarder

BOLAG Trots oron på finansmarknaden har Akademiska Hus finansierat fler projekt än någonsin under 2009. Tillsammans med universitet och högskolor planeras nya lokaler för att möta framtidens forsknings- och utbildningsbehov till ett värde av 15 miljarder. Det framgår av Akademiska Hus årsredovisning för 2009.
Publicerad den 4 Maj 2010

Den stora satsningen på utbildning och forskning de senaste åren har kraftigt ökat lokalbehoven för landets universitet och högskolor. I årsredovisningen för 2009 framgår att omfattningen av nya projekt har ökat med 70 procent jämfört med föregående år.

- Kunskapssverige växer i snabb takt efter de senaste årens stora investeringar i forskning och högre utbildning. Tillsammans med våra kunder, svenska universitet och högskolor, planerar vi nya kunskapsmiljöer för 15 miljarder de närmsta åren, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef för Akademiska Hus.

Under 2009 har den finansiella oron försvårat stora investeringar på fastighetsmarknaden. Tack vare Akademiska Hus höga kreditbetyg baserat på långsiktiga ägare och stabila kunder har detta inte påverkat möjligheterna till förmånliga lån. Akademiska Hus har därför oberoende av konjunkturen kunnat garantera en utveckling av moderna kunskapsmiljöer.

- Vår finansiella styrka är en trygghet för våra kunder och en av fördelarna med Akademiska Hus. En annan är våra stordriftsfördelar och vår stora erfarenhetsbank från utveckling av kunskapsmiljöer på över 30 orter runt om i landet. Den blir till stor nytta när vi nu ska förverkliga de här projekten tillsammans med våra kunder, säger Mikael Lundström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige