Image

Akademiska Hus byggstartar på KTH

BYGG På måndagen startade den stora ombyggnaden av Bergs lokaler som fastighetsbolaget Akademiska Hus gör i samarbete med KTH. En första gjutning av bjälklaget markerade inledningen på projektet, där två stora laboratoriehallar ska förädlas till kontorsrum, mötesrum och mindre laboratorielokaler till en kostnad av 137 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Oktober 2009

I en ceremoni göt Akademiska Hus regiondirektör Sten Wetterblad och KTH:s förvaltningschef Anders Lundgren det första bjälklaget i byggnaden. Tillsammans lade de också ned en tidskapsel för eftervärlden bestående av tidstypiska föremål. Där fanns bland annat en dagstidning av dagens datum, den nya enkronan och ett nummer av KTH:s kårtidning Osqledaren.

Akademiska Hus och KTH utvecklar tillsammans, för 137 miljoner kronor, lokalerna för institutionerna för materialvetenskap och byggvetenskap - Bergs - på KTH Campus. Det sker i Bergs gamla lokaler där två stora laboratoriehallar ska förädlas till 100 nya kontorsrum, flera mötesrum och mindre laboratorielokaler. Byggnaden kommer också att utrustas med modern ventilation och teknik men samtidigt behålla sin k-märkta 60-talsprägel. Totalt omfattar projektet cirka 10 360 kvadratmeter. Inflyttning sker i oktober 2010.

- De nya skräddarsydda lokalerna kommer starkt att bidra till ytterligare samarbeten inom universitetet och en modernisering av KTH, säger Anders Lundgren, förvaltningschef på KTH.

- Projektet följer vår strävan att ytterligare bidra till att utveckla Stockholm som en världsledande kunskapsstad, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus, Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige