Image
Ola Skogö.
Ola Skogö. Bild: Hans Alm

Adapteo tillsätter ny affärsområdeschef

Bolag Adapteo Group rustar för ambitiösa tillväxtplaner och stärker nu koncernledningen genom rekryteringen av Ola Skogö som ny chef för Finland, Norge och Danmark. Han kommer närmast från rollen som vd på Aviator Sweden som tillhandahåller markservice till svenska flygplatser och flygbolag. Dessförinnan har han haft flera ledande roller på facility managementbolaget Coor både i Sverige och internationellt.
Publicerad den 5 November 2021

Adapteo befinner sig på en snabb tillväxtresa. Nyligen tillkännagavs koncernens nya ägare, Goldman Sachs infrastrukturfond. För att ytterligare växla upp och stärka koncernens ledning tillträder Ola Skogö den nya rollen som Executive Vice President Finland, Norway & Denmark för Adapteo Group, med ansvar för de finska, norska och danska marknaderna. Han ingår i Adapteos koncernledning och rapporterar till vd och koncernchef Philip Isell Lind af Hageby.
– Jag är glad över att välkomna Ola till Adapteos företagsledning och är övertygad om att han kommer att bli ett starkt tillskott för vår nordiska verksamhet. Han har en imponerande kommersiell bakgrund från flera ledande befattningar på kundfokuserade tjänstebolag. Rekryteringen av Ola, och vår nya ägarstruktur, ger oss ännu bättre förutsättningar att erbjuda service av högsta nivå för våra kunder och uppnå vårt mål att bli Europas ledande partner inom anpassningsbara ytor, säger Philip Isell Lind af Hageby, vd och koncernchef för Adapteo.
– Jag ser fram emot att bli en del av Adapteo och deras tillväxtresa i Norden. Det är ett starkt team och flexibla cirkulära byggnadslösningar kommer bli en allt viktigare del av Nordens infrastruktur, säger Ola Skogö, chef för Adapteo i Finland, Norge och Danmark.

Ola Skogö tillträdde tjänsten den 11 oktober 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige