Image

Aberdeen gör första investering i ny fond

Transaktioner Under 2013 reste Aberdeen Asset Management 151,5 miljoner euro (cirka 1,3 miljarder kronor) till Aberdeen European Secondaries Property Fund (AES) som är inriktad på den europeiska andrahandsmarknaden för fastighetsfonder. Nu har AES gjort sin första investering.
Publicerad den 7 Februari 2014
Jon Lekander. Bild: Aberdeen Asset Management
Jon Lekander.

AES första förvärv är en väl diversifierad portfölj bestående av sju fonder som uppfyller fondens kriterier för högkvalitativa investeringar.

Aberdeen är redan investerade i fem av de ingående fonderna genom sina övriga fond-i-fonder och mandat. Den detaljerade kunskapen om fonderna i portföljen har inneburit att Aberdeen kunnat genomföra due diligence och slutföra affären på relativt kort tid.
Fonden har köpt denna högkvalitativa portfölj med en attraktiv rabatt mot substansvärdet.

- Förvärvet av portföljen visar att det går att hitta investeringsmöjligheter med attraktiv riskjusterad avkastning genom att tillhandahålla likviditet i en marknad där säljarna är fler än köparna. Med investeringar i nästan 100 fastighetsfonder har Aberdeen goda förutsättningar att kunna förvärva andrahandsandelar i kvalitetsfonder som vi känner väl till, säger Jon Lekander, global chef för Property Multi-Manager på Aberdeen.

Totalt förvaltar Aberdeen cirka 2,4 miljarder euro i multi-manager mandat inom fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige