Image

700-miljonersaffär i Göteborg

Transaktioner Wallenstam säljer fyra fastigheter och en tomt till Platzer för 700 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Oktober 2014
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson. Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Wallenstam säljer fyra kommersiella Göteborgsfastigheter och en tomt på totalt cirka 36 000 kvadratmeter till Platzer för 700 miljoner kronor.

Huvudsakligen handlar det om kontorsfastigheter kring Almedals fabriker och Mölndalsvägen. Härutöver finns framtida byggrätter på Almedals fabriker och i norra Högsbo.

I affären ingår följande fastigheter:
# Göteborg Krokslätt 34:13 - Mölndalsvägen 91-93 och Varbergsgatan 2 B-C.
# Göteborg Krokslätt 148:13 - Mölndalsvägen 40-42.
# Göteborg Krokslätt 149:10 - Mölndalsvägen 36-38.
# Göteborg Skår 57:14 - Gamla Almedalsvägen 1-53.
# Tomten Göteborg Högsbo 2:2 - Gruvgatan 1/ Olof Asklundsgata 2-4.

Bland de större hyresgästerna i beståndet märks Cap Gemini Sverige AB, Mecel AB, Prioriet Finans AB och Yara Miljö AB.

Fastigheternas totala yta uppgår till cirka 36 000 kvadratmeter och de övertas av Platzer den 1 december.

– Vi strävar hela tiden efter att växa i prioriterade delar av Göteborgsområdet. Tillväxten sker dels genom förvärv av förvaltningsfastigheter i områden under stark utveckling, dels genom fastighets- och projektutveckling. Sträckan mellan Korsvägen och Mölndals Centrum har utvecklats mycket positivt de senaste åren både vad gäller kommersiella fastigheter och bostäder. Tillgängligheten med bland annat spårvagn och närheten till centrala Göteborg samt aktiva fastighetsägare i området är bidragande skäl till förnyelsen, säger P-G Persson, vd i Platzer Fastigheter.

– Vi är mycket glada att genom den här affären etablera oss i området och ser stora möjligheter att medverka aktivt till den fortsatta utvecklingen av området, säger P-G Persson.

– Wallenstams huvudinriktning för kommersiella fastigheter i Göteborg är att koncentrera beståndet till Göteborgs innerstad och expansiva Gårda, försäljningen av dessa fastigheter ligger i linje med detta. Vi behåller också en del av marken på fastigheten Skår 57:14 med avsikt att bygga bostäder där, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige