Image

240 nya lägenheter vid Mälaren

BYGG Sundbybergs stad och Folkhem startar byggandet av 240 lägenheter vid Mälaren.
Sju flerbostadshus byggs vid Bällstaviken i kvarteret Tvättstugan. 2012 står den första etappen, som ritas av Wingårdhs Arkitektkontor, klar.
Publicerad den 12 Augusti 2010

- Vi är glada att kunna erbjuda fler möjligheter att bo i Sundbyberg. Vårt läge, vår charmiga stadsmiljö och vår service gör oss attraktiva. Med Folkhem som partner vill vi erbjuda sundbybergarna en tillgång till Mälaren och en hållbar miljö både fysiskt och estetiskt, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren (s).

- Tillsammans med Sundbybergs stad har vi arbetat några år med projektet. Det har varit kreativt och dynamiskt. Att vi nu startar projektet är en stor framgång för både oss och Sundbybergs stad, , säger Arne Olsson, vd för Folkhem.

Visionen är att bygga ett fantastiskt område med nya spännande bostäder och en strand och parkmiljö i världsklass.

- Läget är det bästa i Sundbyberg och vi lägger stor möda om att det skall bli bra. Staden arbetar för att kvarteret Tvättstugan skall bli ytterligare en pusselbit i det nya Sundbyberg, säger Stadsbyggnads- och Miljönämndens ordförande (s) Jan Jogell .

- Modernt, designat och miljövänligt till ett bra pris är Folkhems id�©. Vi vet att våra kunder söker det extra därför vill vi skapa ett boende utöver det vanliga. Husen skall ha själ och präglas av omtanke, funktionalitet, kvalitet och skönhet. Därför anlitar vi Sveriges bästa arkitekter, säger Catherina Fored, arbetschef på Folkhem som ansvarar för utvecklingen av det nya bostadsområdet.

Ny träbyggnadsteknik används i husen som ritas av Wingårdhs Arkitekter.

- Vi har lagt oss vinn om att rita hållbara och moderna hus sett ifrån alla aspekter, säger Anna Höglund hos Wingårdhs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige