Image

184 lägenheter i Sundsvall sålda

Transaktioner Sveahem, ägt av bröderna Peter och Mattias Karlsson, köper fem åtta våningar höga punkthus i Sundsvall. Husen innehåller 184 lägenheter och omfattar en uthyrningsbar area på 12 507 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Juni 2013

Fastigheten Finsta 1:163 ligger på Finstavägen i Sundsbruk, Sundsvall. Fastigheten består av fem åttavånings punkthus och ett garage. De fem punkthusen har en uthyrningsbar area på 12 507 kvadratmeter innehållande 184 lägenheter. En tredjedel av fastigheten är ombyggd till seniorboende med ett antal servicefunktioner.

Sköns Bostad och Seniorboende AB, som ägs av bröderna Peter och Jonas Åman, säljer nu fastigheten till Sveahem, via bolaget Forus Fastigheter AB, ägt av bröderna Peter och Mattias Karlsson.

Försäljningen sker genom en bolagstransaktion med ett underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor, motsvarande cirka 7 300 kronor per kvadratmeter.

Svenska Stålbyggen Holding AB förvärvade fastigheten år 2004 av norskägda Nor?Sve och har sedan dess genomfört en genomgående upprustning. Ljusta Aktivitet Centrum, LAC?gruppen, med stark lokal anknytning har skött förvaltningen och kommer även fortsättningsvis att göra det.

- Det har varit ett stort intresse för fastigheten och det har funnits högre bud, men det har varit viktigt för oss att hitta en långsiktig köpare, kommenterar Peter Åman.

- Detta är vårt första förvärv i Sundsvall. säger Peter Karlsson.

- Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra förvärvet av en fastighet med så gott tekniskt skick belägen nära expansiva Birsta köpcentrum. Vi kommer även fortsätta samarbetet med LAC?gruppen.

Catella Corporate Finance har varit rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY