Image

184 lägenheter i Sundsvall sålda

Transaktioner Sveahem, ägt av bröderna Peter och Mattias Karlsson, köper fem åtta våningar höga punkthus i Sundsvall. Husen innehåller 184 lägenheter och omfattar en uthyrningsbar area på 12 507 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Juni 2013

Fastigheten Finsta 1:163 ligger på Finstavägen i Sundsbruk, Sundsvall. Fastigheten består av fem åttavånings punkthus och ett garage. De fem punkthusen har en uthyrningsbar area på 12 507 kvadratmeter innehållande 184 lägenheter. En tredjedel av fastigheten är ombyggd till seniorboende med ett antal servicefunktioner.

Sköns Bostad och Seniorboende AB, som ägs av bröderna Peter och Jonas Åman, säljer nu fastigheten till Sveahem, via bolaget Forus Fastigheter AB, ägt av bröderna Peter och Mattias Karlsson.

Försäljningen sker genom en bolagstransaktion med ett underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor, motsvarande cirka 7 300 kronor per kvadratmeter.

Svenska Stålbyggen Holding AB förvärvade fastigheten år 2004 av norskägda Nor?Sve och har sedan dess genomfört en genomgående upprustning. Ljusta Aktivitet Centrum, LAC?gruppen, med stark lokal anknytning har skött förvaltningen och kommer även fortsättningsvis att göra det.

- Det har varit ett stort intresse för fastigheten och det har funnits högre bud, men det har varit viktigt för oss att hitta en långsiktig köpare, kommenterar Peter Åman.

- Detta är vårt första förvärv i Sundsvall. säger Peter Karlsson.

- Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra förvärvet av en fastighet med så gott tekniskt skick belägen nära expansiva Birsta köpcentrum. Vi kommer även fortsätta samarbetet med LAC?gruppen.

Catella Corporate Finance har varit rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige