Image

Wihlborgs Knutpunkten fullt uthyrd

Uthyrning Knutpunkten i Helsingborg, med 9 000 kvadratmeter kontorsyta, är nu inflyttningsklar och fullt uthyrd.
Publicerad den 3 Mars 2016

Wihlborgs förvärvade Knutpunkten hösten 2010 och ett omfattande arbete med att rusta upp och effektivisera fastigheten påbörjades.

Moderna arbetsplatser och hög miljöprofil har legat i fokus och projektet är klassat som miljöbyggnad guld. Sweco, Avensia, Infab, Manpower, Mazars, Tyréns, Teva, Rikshem, Preventic Group och Wihlborgs Fastigheter är hyresgäster i de nya lokalerna. Inflyttning sker succesivt under året.

– Sweco expanderar och behöver nya lokaler i Helsingborg. I valet av ny lokal har vi haft högt ställda krav på bland annat hållbarhet, arbetsmiljö och goda kommunikationer. Vårt nya kontor hos Wihlborgs på Knutpunkten kommer att kunna erbjuda våra medarbetare en inspirerande arbetsmiljö, som ska stödja tillväxt, kunskapsutbyte och samverkan mellan medarbetare och kunder, säger Maria Frid, chef lokaler på Sweco Sverige.

– När vi letade nya lokaler sökte vi ett central läge för att kunna erbjuda våra medarbetare det bästa som Helsingborg har att erbjuda kombinerat med närhet till järnväg och bussar. Eftersom vi tidigare har varit nöjd hyresgäst hos Wihlborgs var kontorslokal på Knutpunkten ett naturligt val, säger Robin Gustafsson, CEO på Avensia.

I juni flyttar även Wihlborgs regionkontor in på plan 6.

– Placering av vårt regionkontor på Knutpunkten är naturligt då vi, förutom närheten till bra kommunikationer, är mitt i den utveckling som pågår i centrala Helsingborg där Wihlborgs är en stor aktör, säger Thomas Bråhagen, regionchef för Wihlborgs.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige