Image

Jefast köper av Wihlborgs i Helsingborg

Transaktioner Jefast köper fastigheten Belgien Norra 19 i centrala Helsingborg av Wihlborgs Fastigheter. Tillträde sker den 2 maj och den överenskomna köpeskillingen uppgår till 187,5 miljoner kronor.
Publicerad den 14 April 2016

Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 9 000 kvadratmeter med totalt 33 lägenheter och ett flertal kommersiella hyresgäster. Bland annat Capio, Fonus, Life och
Åklagarmyndigheten finns idag i fastigheten. Fastigheten är fullt uthyrd.

– Vi på Jefast ser mycket positivt på detta förvärv. Detta passar perfekt in i våra
nysatsningar i centrala Helsingborg och vi ser det som ytterligare en bricka i vår
satsning på Söder. Tillsammans med grannfastigheten Holland 25, ”Söderpunkten”, som vi investerar cirka 400 miljoner kronor i gör att vi tror mycket på området. Vi anser att Södra Helsingborg är där Helsingborg City utvecklas för framtiden,
säger vd Martin Persson.


Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter:
– Wihlborgs kärnverksamhet är kommersiella fastigheter vilket gör att denna fastighet är, med sitt stora bostadsinnehåll, lite avvikande i vårt bestånd. Det starka marknadsläget har lett till bedömningen att det nu är rätt läge för Wihlborgs att genom denna avyttring ytterligare koncentrera beståndet till våra kärnområden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige