Image

Wihlborgs anställer ny regionchef i Malmö

Bolag Wihlborgs har anställt Magnus Prochéus som ny regionchef i Malmö. Han har mångårig erfarenhet från ledande positioner i fastighetsbranschen, både inom förvaltning och utveckling.
Publicerad den 22 November 2018
Magnus Prochéus. Bild: Wihlborgs
Magnus Prochéus.

Magnus Prochéus kommer närmast från en roll som kommersiell fastighetschef på Stena Fastigheter i Malmö och har tidigare arbetat i liknande positioner på bland annat Heimstaden och dåvarande Briggen.
I rollen som regionchef för Wihlborgs i Malmö kommer Magnus Prochéus att ansvara för ett fastighetsbestånd om 700 000 kvadratmeter med ett värde på 18 miljarder kronor och cirka trettio medarbetare.
– Malmö är vår största marknad och rollen som regionchef är en nyckelposition i Wihlborgs. Magnus kommer med sin gedigna erfarenhet av fastighetsförvaltning och ledarskap kunna driva oss mot fortsatt utveckling både i Malmö och i bolaget som helhet. Kombinationen av erfarenhet och utvecklingsvilja passar väldigt bra på Wihlborgs, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
– Jag ser mycket fram mot mitt nya uppdrag. Med tydlig strategi, lokal närvaro och ett genuint engagemang hos medarbetarna har Wihlborgs etablerat sig som det ledande kommersiella fastighetsbolaget i Öresundsregionen. För mig känns det fantastiskt att nu få vara med och bidra till framtida framgång. Med ett tydligt fokus på kund och marknad kommer jag och mina medarbetare att fortsätta utveckla både förvaltningen och kundrelationerna. Att Wihlborgs dessutom är certifierade enligt Great Place to Work är ytterligare ett plus i kanten, säger Magnus Prochéus.

Mangus Prochéus tillträder tjänsten som regionchef den 25 februari 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige