Image
Vincenzo Ricci, Tamia Ribadeneira, Andreas Jansson, Hanna Bäckström och Rasmus Robarth.

Causey Westling rekryterar fem medarbetare

Bolag Skattebyrån Causey Westling, som är specialiserad på rådgivning inom fastighetsbranschen, rekryterar fem nya medarbetare. Till huvudkontoret i Stockholm rekryterat fyra nya medarbetare till tjänsteområdena moms, inkomstskatt och digitala processer. Därtill har byrån återrekryterat momsrådgivaren Rasmus Robarth.


Henrik Landelius.

"Balanserar fokus mellan människor och affärer"

Karriär Areim skiftar på vd-stolen – under mars 2024 kliver Henrik Landelius in och efterträder Therese Rattik. För Fastighetssverige berättar den tillträdande vd:n om valet att ansluta till Areim, hur han ser på bolaget, styrkan i att ha Therese Rattik kvar i organisationen, hur han är som ledare och om fullt fokus på avslutningen på NCC.


Henrik Landelius.

Henrik Landelius blir ny vd för Areim

Bolag Henrik Landelius tillträder som vd för Areim i mars 2024. Henrik Landelius kommer närmast från NCC där han ingått i företagets koncernledning och sedan fem år tillbaka varit affärsområdeschef för NCC Building Sweden. Areim har vuxit framgångsrikt under 20 år och Henrik Landelius främsta uppdrag blir att fortsätta utveckla organisationen, säkerställa en sund tillväxt och leverera på den långsiktiga affärsstrategin.


Lars Berglund.

Svefa rekryterar för att stärka inom hållbar stadsutveckling

Bolag Svefa fortsätter att stärka och utveckla sitt erbjudande inom strategisk och hållbar stadsutveckling genom att rekrytera Lars Berglund. Rekryteringen görs för att möta marknadens efterfrågan på högt kvalificerad och erfaren kompetens inom stadsutveckling.


Ingrid Eiken kommer lämna tjänsten som generaldirektör för Statens fastighetsverk i slutet av februari 2024.

Generaldirektören lämnar Statens fastighetsverk

Karriär Efter sex år som generaldirektör lämnar Ingrid Eiken Statens fastighetsverk (SFV) i slutet av februari 2024 när hennes förordnande löper ut.


Marcus Fond.

New Property rekryterar och satsar på utbildnings- och skolverksamhetsetableringar

Bolag Marcus Fond återvänder till New Property för att leda en satsning inom uthyrning och utveckling av utbildnings- och skolverksamhetslokaler.


Anton Klintenberg går in som ny CFO på Planima.

Medgrundare blir ny CFO på Planima

Karriär Proptechbolaget Planima, med många av Sveriges största fastighets- och förvaltningsbolag som kunder, ser en stark tillväxt för sitt marknadsledande planeringsverktyg för fastighetsunderhåll. Nu kliver Planimas medgrundare Anton Klintenberg upp i rollen som strategisk och tillväxtfokuserad CFO för att accelerera tillväxttakten ytterligare.


Christian Fladeland blir vice vd för Heimstaden.

Heimstaden tillsätter vice vd med omedelbar verkan

Karriär Fastighetsbolaget Heimstadens investeringschef Christian Fladeland får utökade uppgifter och kommer framöver även verka som vice vd. Det framgår av ett pressmeddelande.


Sökandet efter ny vd för Nordisk Renting har pågått ett tag.

Jakten på ny vd: "Vi får se hur kandidatpoolen utvecklas"

Karriär Under torsdagen stod det klart att Caroline Bertlin ska lämna som vd för Nordisk Renting. Fastighetssverige vände sig till styrelseordförande Niklas Johansson med frågan om vad det kommer innebära för bolaget utveckling framåt.


Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin. Obs. Bilden är ett montage.

Caroline Bertlin lämnar som vd för Nordisk Renting

Karriär Nordisk Renting meddelar idag att Caroline Bertlin har beslutat sig för att lämna sin roll som vd. Caroline kommer att kvarstå som vd till årsskiftet och fortsätta stödja verksamheten operativt under första kvartalet 2024. Hon kommer därefter fortsättningsvis att ingå i styrelsen för bolaget och på så sätt säkerställs bästa möjliga övergång. En process har inletts för att tillsätta en ny vd.


Kerstin Gillsbro.

Kerstin Gillsbro slutar som Jernhusens vd under 2024

Bolag Kerstin Gillsbro slutar som vd för Jernhusen efter 13 år på posten. Hon kommer lämna sitt uppdrag under våren 2024. Rekrytering av efterträdare har påbörjats.


Storägaren ICA-handlarna föreslås få styrelseplats i Neobo

Karriär ICA-handlarnas Förbund, som i juni klev upp som största ägare i SBB-avknoppningen Neobo, med 9,6 procent av aktierna ser ut att få en representant i styrelsen.


Henrik Jussi-Pekka.

Möller & Partners förstärker fastighetsteamet

Karriär Möller & Partners, som under våren varit mycket aktiva med att förvärva nybyggda, hållbara bostadsfastigheter på uppdrag av senaste fonden Resinova, har tagit ytterligare steg för att stärka sin organisation under tiden som bolaget fortsätter att realisera sin framgångsrika tillväxtstrategi. Till företaget ansluter nu tre nya medarbetare. Anna Broman som Head of Asset Management Residential, Niklas Norlin som Projektledare/Uthyrning och Sara Mattisson som Asset Manager Residential.


Savills nyanställer.

Savills utökar sitt värderingsteam – anställer fem

Bolag Savills har efter sommaren utökat sitt värderingsteam med fem nya värderare.


Mariette Hilmersson, ny vd för Willhem.

Willhems nya vd: "Det går att hitta glädje i att jobba mot yttre hot"

Bolag I Mariette Hilmerssons första intervju som vd för bostadsbolaget Willhem berättar hon för Fastighetssverige om de krafttag och utmaningar som bolaget står inför. Men också om kontrasterna mellan att komma från Castellum och att återvända till ett bostadsbolag.


Christian Brewaeys.

Christian Brewaeys blir ny vd för Steen & Strøm

Bolag Christian Brewaeys har utsetts till ny vd för köpcentrumföretaget Steen & Strøm med tillträde den 1 september 2023. Han efterträder Marie Caniac, som har utsetts till Chief Operating Officer på Klépierre, majoritetsägare i Steen & Strøm.


Annehem utser ny CFO

Bolag Den 15 november 2023 tillträder Adela Colakovic som ny Chief Financial Officer för Annehem Fastigheter. Hon har sedan 2020 varit koncernredovisningschef och del av ledningsgruppen på Annehem. Adela Colakovic tillträder sin nya tjänst i samband med att hon kommer tillbaka från föräldraledighet.


Sverker Källgården slutar som vd för Cibus. Obs. Bilden är ett montage.

Sverker Källgården om tiden som vd, avskedet och framtiden: "Tudelat"

Bolag Cibus gör en förändring högst upp I toppen. Sverker Källgården kliver av som vd och en efterträdare ska rekryteras. Efter beskedet berättar Sverker Källgården för Fastighetssverige om känslorna kring att lämna bolaget, hur han ser på sin tid som vd och hur han ser på Cibus status i dag samt om tankarna på sin egen framtid.


Max Barclay, Nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet.

Newsec breddar spetskompetensen: "Interna bollplank och dörröppnare"

Karriär Igår stod det klart att Newsec knutit till sig fem nya tunga namn till en rådgivande styrelse. Meningen är att tillskottet ska komplettera rådgivarna och det finns en fördel menar Max Barclay, vice koncernchef på Newsec – att få en strategisk kompetens i marknadsläget som råder.


Peter Michelson.

Ecodatacenter rekryterar vd från Ericsson

Bolag Peter Michelson tillträder rollen som vd för Areim-ägda Ecodatacenter den 1 oktober och kommer närmast från en roll som chef för Ericssons globala cloud och IT affär. Han tar över ledarskapet i ett bolag som kommer vara drivande i den gröna omställningen kopplat till digitaliseringen.