Image

Wallenstam miljardköper i Göteborg

Transaktioner Wallenstam köper sju fastigheter i centrala Göteborg för nästan 1,2 miljarder kronor.
Publicerad den 27 Januari 2011

Säljare är Niam. Det handlar om sju kommersiella fastigheter med en total yta om 55 000 kvadratmeter.

Fastigheterna ingick i Vasakronan-affären, och såldes sedan vidare till Niam. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 1 179 miljoner kronor.

Wallenstam tillträder fastigheterna den 1 juli 2011.

– Wallenstam har en stabil och hög uthyrningsgrad i det kommersiella beståndet. I det aktuella förvärvet uppgår vakansen cirka tio procent och vi ser en stor potential i att minska den. Förvärvet gör också att vi skapar en större flexibilitet för våra hyresgäster när de vill öka eller minska sina ytor, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Samtliga förvärvade fastigheter är belägna i centrala lägen som Kaserntorget, Ekelundsgatan, Första Långgatan, Kungsgatan och Rosenlundsgatan. Bland de större hyresgästerna finns organisationer och myndigheter som Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Kronofogdemyndigheten och Fiskeriverket.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige