Image

Wallenstam får separera vattnet från hyran

Juridik Hyresnämnden i Stockholm fattade i förra veckan beslut om att ge Wallenstam rätt att separera vattnet från hyran i befintlig förvaltning på Bergengatan i Husby mot en hyressänkning.
Publicerad den 22 Februari 2011

– Detta är ett viktigt principbeslut som hyresnämnden nu har fattat. Individuell mätning har tidigare endast varit möjligt i nyproduktion. Nu skapas nya möjligheter till att arbeta mer med miljöeffektiviserande åtgärder även i befintligt bestånd, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Hyresgästen får nu möjlighet att påverka sin boendekostnad genom att vattenförbrukning och uppvärmning av tappvatten debiteras separat och utifrån aktuell förbrukning. Detta har tidigare endast har varit möjligt i nybyggnation och brukar generellt innebära att förbrukningen minskar med 20-30 procent.

Wallenstam har nyligen genomfört ett stort energieffektiviseringsprojekt på Bergengatan i Husby med bergvärme, kompaktsolfångare, effektiv ventilationsåtervinning och avloppsvärmeväxlare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige