Image

Wallenstam byggstartar i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur I dag tas det först spadtaget för Wallenstams två nya fastigheter vid Tuletorget i Sundbyberg. De två 16-våningshusen med totalt 180 lägenheter har en planerad säljstart sommaren 2014 och beräknas vara inflyttningsklara sista kvartalet samma år.
Publicerad den 25 Januari 2013
Wallenstam byggstartar vid Tuletorget i Sundbyberg. Bild: Vera Arkitekter
Wallenstam byggstartar vid Tuletorget i Sundbyberg.

Hösten 2010 förvärvade Wallenstam 155 lägenheter samt en byggrätt i centrala Sundbyberg. Nu är förutsättningarna klara för en fortsatt utveckling av Tuletorget.

– Det här blir vår första nybyggnation i Sundbyberg. Jag hoppas den kan bidra till fler spännande mötesplatser och ett levande attraktivt centrum med småstadskaraktär, säger Wallenstams vd Hans Wallenstam.

– Sundbyberg är Sveriges minsta kommun till ytan men samtidigt den snabbast växande de senaste fem åren. Jag ser mycket positivt på att Wallenstam nu tillför nya bostäder med spännande arkitektur och annorlunda karaktär, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Arkitekturen för de två 16-våningshusen är modern och iögonfallande, visionen är att de skulpturala volymerna av ljus betong och mattborstad aluminium ska skapa skuggspel och liv. De 180 lägenheterna är fördelade på två huskroppar med sammanlagt 60 ettor, 60 tvåor och 60 fyror samt butiksyta i gatuplan.

Bostäderna får balkonger som sträcker sig utmed hela lägenheten, så kallade kungsbalkonger.

Vera arkitekter har ritat de spektakulära husen och byggnationen ska genomföras av DMJ Bygg.

Tuletorget är Wallenstams första nybyggnation 2013, totalt sett planeras byggstarter för 1 300 lägenheter under 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige