Image

Wallenstam byggstartar i Barkarby

Bygg I går togs det första spadtaget för Wallenstams nyproduktion av 240 hyreslägenheter i Barkarbystaden i Järfälla.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

– Barkarbystaden står inför en spännande utveckling framöver. Vi ser fram emot att starta byggnationen av Segelflyget, den första delen av vår planerade nybyggnation här, samtidigt som vi bidrar till att en helt ny stadsdel tar form, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Barkarbystaden är ett av de största och mest intressanta utbyggnadsområdena i Stockholmsregionen. Här växer en modern och kommunikationsnära stadsdel med 5 000 bostäder och 6 000 arbetsplatser fram, säger Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Wallenstams nyproduktion i Barkarbystaden omfattar totalt 400 energieffektiva lägenheter med en ljus och modern planlösning. Segelflygets 240 lägenheter, som utgör den första etappen för Wallenstam, byggs i varierande höjder om fyra till åtta våningar runt en grön innergård. I bottenplanen av husen planeras för lokaler, butiker, café och restauranger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige