Image

Wallenstam byggstartar i Barkarby

Bygg I går togs det första spadtaget för Wallenstams nyproduktion av 240 hyreslägenheter i Barkarbystaden i Järfälla.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

– Barkarbystaden står inför en spännande utveckling framöver. Vi ser fram emot att starta byggnationen av Segelflyget, den första delen av vår planerade nybyggnation här, samtidigt som vi bidrar till att en helt ny stadsdel tar form, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Barkarbystaden är ett av de största och mest intressanta utbyggnadsområdena i Stockholmsregionen. Här växer en modern och kommunikationsnära stadsdel med 5 000 bostäder och 6 000 arbetsplatser fram, säger Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Wallenstams nyproduktion i Barkarbystaden omfattar totalt 400 energieffektiva lägenheter med en ljus och modern planlösning. Segelflygets 240 lägenheter, som utgör den första etappen för Wallenstam, byggs i varierande höjder om fyra till åtta våningar runt en grön innergård. I bottenplanen av husen planeras för lokaler, butiker, café och restauranger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige