Image

Studentbostäder på gång i Kista

Bygg/Arkitektur I början av mars antas en detaljplan som medger 40-60 nya student-/forskarbostäder i Kista.
Publicerad den 26 Februari 2013

- När planarbetet startade innehöll projektet enbart påbyggnader för KTH. Stadsbyggnadsnämnden beslutade att utreda om det även skulle gå att bygga studentbostäder och jag är väldigt glad över att det visade sig vara möjligt, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

- Hela Kista står inför en spännande utveckling och efterfrågan är stor på fler studentbostäder i kollektivtrafiknära lägen. De här bostäderna kommer att uppföras i det som kallas Kistas ”verksamhetsdel” och innebär därför också att stadsdelen blir mer blandad, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

På stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 7 mars kommer en detaljplan att antas för en del av fastigheten Keflavik 2 (”Electrum 1”) i stadsdelen Kista. Fastigheten ägs av Akademiska Hus.

Planen möjliggör, förutom på- och tillbyggnader som behövs för KTH:s långsiktiga utveckling, också uppförande av 40-60 student-/forskarbostäder. Bostäderna medges i form av på- och tillbyggnad av två av flyglarna intill Grönlandsgatan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige