Image
Norrlidens entré.
Norrlidens entré. Bild: Skanska

Skanska tar hem hyresvärdsupphandling om vårdlokaler i Kalmar

Uthyrning Skanska Sverige har i samarbete med arkitektbyrån Studio Ekberg vunnit upphandlingen av nya vårdlokaler till Region Kalmar län. Regionen har tecknat ett 20-årigt lokalhyreskontrakt för en hälsocentral och Folktandvård. Byggnaden kommer att ha höga hållbarhetskrav och vara belägen i stadsdelen Norrliden.
Publicerad den 8 Mars 2024

De nya vårdlokalerna byggs på fastigheten där det gamla vårdboendet Norrlidshemmet tidigare stod. Byggnaden blir två våningar hög och får en bruttoyta på cirka 3 500 kvadratmeter. Med den nya vårdbyggnaden får Region Kalmar län moderna och effektiva lokaler för sina medarbetare och medborgare.

Vårdlokalerna ska möta högt ställda hållbarhetskrav och kommer att certifieras enligt nya Miljöbyggnad version 4.0, nivå Guld. Klimatpåverkan blir mycket låg, bland annat genom att trä är det primära byggmaterialet, kompletterat med betong med lägre klimatpåverkan. Utöver detta används innovativa och effektiva energilösningar för att uppnå ett mycket lågt energibehov under drift och förvaltning.

Byggstart är planerad till februari 2025 – förutsatt att bygglov erhålls – och de nya lokalerna beräknas stå klara under sista kvartalet 2026. I samband med att fastighetsbildningen vinner laga kraft kommer del av fastigheten frånträdas av säljaren Rikshem AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige