Image
Det finns pengar att tjäna på driftkostnad – inte bara genom att man får ner energiförbrukningen, menar Peter Lindström.

Systematiskt energiarbete ökar fastighetsvärdet

Energi/miljö Höga energipriser och ökade finansieringskostnader möts bäst med ett systematiskt energiarbete och nya smarta energilösningar. Det menar Peter Lindström, affärsomådeschef för energi och automation på Axcell Fastighetspartner, som hävdar att en förbättrad energiprestanda, förutom att vara bra för klimatet, också ökar fastighetsvärdet.
– Byggnader är ju väldigt komplexa klimatsystem.


Cecilia Fasth.

"Vill inte köpa någonting förrän priserna är justerade till rätt nivå – tycker inte att vi är där ännu"

Transaktioner Efter ett 2023 med en avvaktande transaktionsmarknad hoppas Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth på fler inom ett visst segment under 2024 – men ser inte marknaden som mogen för det än.


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag är det dags för klassiska Lokalmarknadsdagen. Anmälan stänger i dag - så säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: I dag stänger anmälan – se hela programmet och alla talarna här

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag är det dags att kickstarta fastighetsåret 2024 på Lokalmarknadsdagen tillsammans med branschkollegorna . Anmälan stänger i dag fredag – säkra din plats nu.


Lokalmarknadsdagen
Anna Graaf, Björn Siesjö, Christina Kämpe, Hans Wallenstam, Magnus Månsson och Åsa Henninge deltar i en framåtblickande och interaktiv programpunkt på Lokalmarknadsdagen den 18 januari.

Lokalmarknadsdagen: Interaktiv framtidspanel – Göteborg 2050

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat vara delaktig i en interaktiv programpunkt där några av stadens stadsutvecklingsprofiler medverkar. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nästa fredag.


Lokalmarknadsdagen
Marcus Sandahl, Phipip Kouvatsis och Susanne Gunnå möter du på Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Friheten och utmaningarna i att starta eget

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat lyssna till en inspirerande trio om hur det var att gå från anställning till att starta egen verksamhet.


Lokalmarknadsdagen
Jessica Löfström.

Lokalmarknadsdagen: Arbetslivskriminalitet – så här skyddar du din verksamhet

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får du bland annat lyssna till Jessica Löfström i en föreläsning om arbetslivskriminalitet och vad du behöver göra för att skydda din verksamhet.


Fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.

De köper av M2 i Kalmar

Transaktioner M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheten Kalmar Sigillet 1 i Kalmar, där hyresgästen Nordic Nest AB hyr samtliga ytor. Det underliggande överenskomna fastighetsvärdet för fastigheten uppgick till 340 miljoner kronor.


Lokalmarknadsdagen
Ola Serneke.

Lokalmarknadsdagen: Serneke efter Doxa-inträdet – så ser planerna ut

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du bland annat Ola Serneke i en intervju om planerna efter Doxas inträde.


Lokalmarknadsdagen
Cecilia Fasth, Örjan Rystedt och Johanna Hult Rentsch medverkar på klassiska Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Stadens fastighetsjättar om marknadsläget

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du företrädare för tre av stadens största fastighetsbolag i ett samtal om marknadsläget och deras respektive planer för kommande år.


Lokalmarknadsdagen
Torsten Jansson medverkar i en exklusiv intervju på Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Torsten Jansson i exklusiv intervju

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen möter du en av landets mest intressanta näringslivsprofiler, Torsten Jansson, i en intervju om resan från källarlokalen i Dingle till att driva ett multinationellt bolag.


Lokalmarknadsdagen
Peter Warda, Mattias Persson och Thomas Persson står för tre tunga analyser som inledning på den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen den 18 januari på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Triss i tunga analyser inleder klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Dagen inleds med tre tunga analyser som kommer ge dig full koll på nuläge samt hur du ska agera framåt.


Lokalmarknadsdagen
Den 18 januari kickstartar branschen fastighetsåret 2024 på Lokalmarknadsdagen på Elite Park Avenue Hotel.

Lokalmarknadsdagen: Kickstarta fastighetsåret 2024 med branschkollegorna på klassiska mötesplatsen

Lokalmarknadsdagen Den 18 januari startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetsåret 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen.


Jonas Hellberg, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna och Kalmars stadsarkitekt Maria Houmann.

Kalmar fick utmärkelse för sina ledtider – trots kontroverser

Bygg/Arkitektur Kalmar prisades i förra veckan av Fastighetsägarna för deras arbete med att korta ledtiderna, där de i ett nyligen framtaget Nationellt Ledtidsindex rankades som den bästa mellan stora kommunen. Men att skynda på processer är inte alltid problemfritt. Fastighetssverige fick tag i Jonas Hellberg för ett samtal om vad man kan göra rätt och fel in en kommun.


Lokalmarknadsdagen
Idag stänger anmälan till höstens stora fastighetsevent i Göteborg; klassiska Lokalmarknadsdagen. Säkra din plats nu.

Lokalmarknadsdagen: I dag stänger anmälan – se hela programmet och alla talarna här

Lokalmarknadsdagen Host Nästa torsdag är det dags att kickstarta fastighetshösten på Lokalmarknadsdagen tillsammans med branschkollegorna på Jacy´z nyöppnade Big Stage. Anmälan stänger i dag fredag – säkra din plats nu.


Lokalmarknadsdagen
Magikern Håkan Berg avslutar höstens upplaga av Lokalmarknadsdagen och får i rätt stämning inför branschminglet.

Lokalmarknadsdagen: En magisk avslutning

Lokalmarknadsdagen Host Den 24 augusti startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Den här gången hålls seminariet, med efterföljande mingel, i Jacy´z nyöppnade Big Stage i Kineum. Och den här gången blir den en riktigt magisk avslutning på seminariet.


Lokalmarknadsdagen
Johanna Hult Rentsch efterträder P-G Persson som vd för Platzer.

Lokalmarknadsdagen: Hult Rentsch i intervju om nya vd-uppdraget

Lokalmarknadsdagen Host Den 24 augusti startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Den här gången hålls seminariet, med efterföljande mingel, i Jacy´z nyöppnade Big Stage i Kineum. I en av programpunkterna möter vi Johanna Hult Rentsch, Platzers nya vd.


Corem säljer två fastigheter i Sigtuna och Kalmar

Transaktioner Corem har i två separata affärer tecknat avtal om försäljning av två fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om 164 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde.


Lokalmarknadsdagen
Joakim Kaminsky berättar om ett framgångsrikt återbruksprojekt på Lokalmarknadsdagen den 24 augusti.

Lokalmarknadsdagen: Prisbelönt projekt där all inredning återbrukades

Lokalmarknadsdagen Host Den 24 augusti startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Den här gången hålls seminariet, med efterföljande mingel, i Jacy´z nyöppnade Big Stage i Kineum. I en av programpunkterna får vi höra om ett prisbelönt renoveringsprojekt där all inredning och många byggnadsdelar återbrukades.


Lokalmarknadsdagen
Jakob Nilsson, Kristina Pettersson Post och Tommy Fritz resonerar kring investeringsläget på höstens branschträff för Göteborgsbranschen: Lokalmarknadsdagen.

Lokalmarknadsdagen: Stadens aktörer om investeringsläget – gasa eller bromsa?

Lokalmarknadsdagen Host Den 24 augusti startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2023 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Den här gången hålls seminariet, med efterföljande mingel, i Jacy´z nyöppnade Big Stage i Kineum. I en av programpunkterna får vi höra tre aktörer om deras syn på investeringsläget i staden, samt deras planer framöver.


Kåpan Fastigheter öppnar kontor i Kalmar berättar vd Cecilia Vestin.

Kåpan satsar i Kalmar och tar över all fastighetsförvaltning från SBB

Bolag Tillväxtresan fortsätter. Nu etablerar Kåpan Fastigheter kontor i Kalmar och tar över fastighetsförvaltningen från SBB i hela landet.