Image

Ska fördubbla bolagets storlek

Bolag Målet är att nya Catena ska växa aggressivt framöver. - Visionen är att bli minst dubbelt så stora på sikt och bygga upp ett fastighetsbestånd på runt tio miljarder kronor, säger Gustaf Hermelin, Brinovas vd som föreslås bli ny vd för Catena.
Publicerad den 21 Augusti 2013
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Han ser två tillväxtsegment för nya Catena:

- E-handelsbolagen växer snabbt och behöver större och större lager. Samtidigt finns det i livsmedelssektorn behov av nya anläggningar med modernare fryshus som inte drar så mycket energi, säger Gustaf Hermelin till Dagens Industri.

Brinovas ägardel blir 54 procent av det nya bolaget, en andel som dock kommer att minska då expansionen delvis kommer att betalas med egna aktier, skriver Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige