Image

Här är Catenas nya styrelse

Bolag Brinova är på väg att ta över Catena genom ett omvänt förvärv. Nu har Catena valberedning kommit med sitt förslag till ny styrelse i Catena.
Publicerad den 18 September 2013

Extrastämman hålls på måndag och Catena föreslår att Erik Paulsson, Gustaf Hermelin och Andreas Philipsson väljs in i styrelsen.

Erik Paulsson och Gustaf Hermelin äger Brinova och Andreas Philipson är i dag vd för Catena.

Henry Klotz, företrädande CLS Holdings, blir kvar som styrelseordförande.

Valberedningen föreslår omval av ledamöterna Katarina Wallin och Bo Forsén.

Christer Sandberg och Lennart Schönning har avböjt omval.

Catena har träffat en villkorad överenskommelse med Brinova Fastigheter AB om förvärv av Brinova Logistik AB. Som en följd av affären, om extrastämman bifaller styrelsens förslag, kommer därför ägarbilden i bolaget att väsentligen förändras. Efter genomförd affär kommer Brinova Fastigheter AB att äga 54 procent av kapital och röster. Avsikten är vidare att Brinovas nuvarande vd Gustaf Hermelin blir ny vd för Catena.

- Med anledning av affären anser valberedningen det motiverat att styrelsens sammansättning förändras för att bättre återspegla den nya ägarbilden i Catena. Valberedningens förslag speglar dessa förändringar och de önskemål som framkommit från Brinova att som ny, långsiktig ägare aktivt engagera sig i bolagets styrelsearbete, säger Ulf Strömsten, valberedningens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige