Image
Gustaf Hermelin lämnar ordförandeklubban i Catena men är föreslagen som ledamot.

Ordförande-byte i Catena

Karriär I samband med årsstämman i Catena har Gustaf Hermelin avböjt omval som styrelsens ordförande. Har är dock föreslagen som ordinarie ledamot. Lennart Mauritzson är föreslagen som ny ordförande.


Gustaf Hermelin.

Gustaf Hermelin om storförsäljningen i Catena

Bolag I förra veckan sålde Gustaf Hermelin aktier för drygt 140 miljoner kronor i Catena, där han är styrelseordförande. Här berättar han om försäljningen och sin syn på marknadsläget.


Jörgen Eriksson.

Han blir ny vd för Catena

Bolag Catenas styrelse har utsett Jörgen Eriksson till ny vd. Jörgen Eriksson tillträder befattningen den 1 november, han efterträder Benny Thögersen som den 21 september meddelade att han lämnar Catena.


Benny Thögersen.

Thögersen lämnar Catena under 2021

Bolag Catenas vd Benny Thögersen har informerat Catenas styrelse om att han har beslutat att lämna bolaget under nästa år.


Gustaf Hermelin.

Därför säljer Hermelin i Catena

Bolag För Fastighetssverige berättar Gustaf Hermelin varför han sålt cirka en fjärdedel av sitt innehav i Catena – och vad som komma skall med brodern Christian: "Vill jobba med helheten och att skapa sammanhang".


”Jag blir lite nördig i min strävan att nå alla mål”

Fredagsprofilen Varför drömmer Gustaf Hermelin om ett underjordiskt område i Kungens kurva? Vilken är den bästa affären han gjort? Och varför inspireras han så av Erik Paulsson? Det och mycket mer berättar Catenas styrelseordförande i veckans Fredagsprofilen.


Spelet bakom miljardaffären: nobbade utländska spekulanter

Transaktioner Kilenkrysset säljer fem logistikfastigheter till Catena för drygt en miljard kronor. För Fastighetssverige förklarar bolagets styrelseordförande, Jan Persson, varför han verkligen ville sälja till ett svenskt bolag – och vad Kilenkrysset har i kikaren framöver. ”Tillbaka nästa år”.

Kilenkrysset storsäljer – blir storägare i Catena

Transaktioner Kilenkrysset genomför sin hittills största affär när man säljer fem logistikfastigheter till Catena. Köpeskillingen betalas delvis via nyemitterade Catena-aktier, och Kilenkrysset blir därmed en av de största ägarna i Catena.


Kilenkrysset storsäljer – blir storägare i Catena

Transaktioner Kilenkrysset genomför sin hittills största affär när man säljer fem logistikfastigheter till Catena. Köpeskillingen betalas delvis via nyemitterade Catena-aktier, och Kilenkrysset blir därmed en av de största ägarna i Catena.


Catena köper loss projekt från Peab

Transaktioner Catena har tillsammans med Peab under lång tid haft ett samarbete om fyra utvecklingsfastigheter i Skåne som ägts som 50/50-bolag. Nu köper Catena Peabs andelar. Affärerna sker som bolagsförvärv av totalt fyra bolag till ett underliggande totalt fastighetsvärde om 560 miljoner kronor.


Catena köper fastighet i Malmö

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att köpa fastigheten Morup 5 belägen i Östra Hamnen i Malmö. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 89 miljoner kronor.


Därför slutar Gustaf Hermelin som vd

Karriär Lämnar vd-posten för att bli styrelseordförande: "Någon gång måste man låta någon annan stå längst fram".


Hermelin lämnar vd-posten – blir ordförande

Karriär Catenas vd Gustaf Hermelin lämnar vd-posten och föreslås bli ny styrelseordförande i bolaget. Nuvarande vice vd Benny Thögersen föreslås ta över som vd.


”Fastigheterna är inte optimala”

Bolag Catenas vd Gustaf Hermelin om senaste tidens avyttringar – och den renodlingsprocess som pågår.

Catena säljer fastighet i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Förvaltnings AB Lustgården om att avyttra fastigheten Ädelmetallen 1 i Jönköping.


Catena säljer fastighet i Jönköping

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Förvaltnings AB Lustgården om att avyttra fastigheten Ädelmetallen 1 i Jönköping.


Catena renodlar – säljer del av fastighet i Huddinge

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att sälja en del av fastigheten Regulatorn 2 till WA Fastigheter. Försäljningen görs eftersom Catena bedömer att fastigheten på sikt inte lämpar sig för logistikändamål och därmed saknar strategisk betydelse för bolaget.


Catena: Från 86 till 93 procent i uthyrningsgrad

Bolag Catena har lyckats bra med uthyrningen under året. I och med förvärvet av Tribona steg vakansgraden, men under året har den successivt arbetats ned. Utdelningen höjs till 3,50 kronor (3,00).


Norama köper av Catena

Transaktioner Norama Real Estate Fund förvärvar sex industrifastigheter i Malmö


Catena köper för 474 miljoner

Transaktioner Catena köper sex logistikterminaler av DHL.


Catena bygger nytt i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Catena investerar 200 miljoner kronor i Mölnlycke.


Catena har dubblat beståndet

Bolag Gustaf Hermelin om året som gått: ”Utvecklande och intensivt”