Image
Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping.
Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping. Bild: Panattoni

Panattoni startar utvecklingen av 150 000 kvadratmeter spekulativ lageryta

Bygg/Arkitektur Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på cirka 3,1 miljarder kronor. Nu påbörjas utvecklingen av 150 000 kvadratmeter modern spekulativ lageryta i Strängnäs, Rosersberg och Enköping där även bygglov beviljats.
Publicerad den 1 September 2022

Panattoni startade verksamheten i Sverige slutet av 2021 och genomförde i juni den största markaffär som någonsin gjorts i branschen. Redan i höst påbörjas arbetet med att bygga fem moderna lagerbyggnader på fastigheter i Enköping, Strängnäs och Rosersberg. Byggföretaget YLAB är kontrakterade för cirka 1,3 miljarder kronor som totalentreprenör och anläggningarna beräknas vara klara för inflyttning runt årsskiftet 2023-2024. I Enköping har miljö- och byggnadsnämnden beviljat bygglov för den första byggnaden, som kan komma att innebära tre- till fyrahundra arbetstillfällen.
– Att bygga på spekulation är inget nytt eller unikt, men att utveckla 150 000 kvadratmeter lageryta på spekulation samtidigt är ovanligt. Idag är det en enorm efterfrågan på moderna, anpassningsbara och hållbara anläggningar och vi vet att vi, i och med det här projektet, kommer kunna svara upp mot detta behov. Fastigheternas lägen i Mälardalen är logistiskt utmärkta, nära både till konsumenter och bra infrastruktur, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige