Image
Strängnäs i morgonljus.

SFAB och Peab bygger om kommunhuset i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Strängnäs Fastighets AB och byggentreprenören Peab Sverige AB har undertecknat ett samverkansavtal för att bygga om kommunhuset i Strängnäs. I det ombyggda kommunhuset ska kommunens och bolagens tjänstepersoner samt service för invånarna rymmas.


Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping.

Panattoni startar utvecklingen av 150 000 kvadratmeter spekulativ lageryta

Bygg/Arkitektur Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på cirka 3,1 miljarder kronor. Nu påbörjas utvecklingen av 150 000 kvadratmeter modern spekulativ lageryta i Strängnäs, Rosersberg och Enköping där även bygglov beviljats.


Vernum köper av Östanå Real Estate.

Vernum köper i Strängnäs kommun

Transaktioner Vernum Fastigheter har utökat ytterligare i Strängnäs kommun genom ett förvärv av 8 837 kvadratmeter BTA i Härad. Säljare var Östanå Real Estate. Projektet går under namnet Sörfjärden och har ett tydligt hållbarhetsfokus.


Illustration av den nya produktionsanläggningen som Kilenkrysset uppför å Riddermark Bil.

Kilenkrysset bygger storskalig anläggning i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Kilenkrysset bygger en 29 386 kvadratmeter stor produktionsanläggning åt Riddermark Bil AB på företagsområdet Biskopskvarn i Strängnäs kommun. Området ligger strax intill E20 och riksväg 55 och ingår i en långsiktig etableringsprocess. Redan etablerade företag på platsen är flertalet snabbmatskedjor och bensinstationer.


Brödernas fortsätter sin expansiva resa i Sverige.

Brödernas öppnar ny restaurang på Solberga handelsplats

Uthyrning Restaungkedjan Brödernas öppnar restaurang hos Kilenkrysset på Solberga handelsplats i Strängnäs.


Vernum satsar hårt i Strängnäs, nyligen meddelade bolaget att man också är med i satsningen kring Åkers styckebruk.

Vernum förvärvar ytterligare 20 000 kvadratmeter i Strängnäs

Transaktioner Vernum Fastigheter har förvärvat utvecklingsområdet från Slättö och detaljplanen är lagakraftvunnen. Den 20 000 kvadratmeter stora byggrätten ligger i Härad och Vernum avser att, med det egna byggsystemet, bygga upp till 200 st hållbara hyresrätter i trä på platsen.


Här ska nya Brobyholm utvecklas.

Kvartett bygger ny stadsdel i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Vernum, S. Property Group (en del av Serendipity), Aros och Obos, ska utveckla det klimatsmarta och moderna samhället Brobyholm i Åkers Styckebruk, Strängnäs.


Magnus Andersson.

Aros kliver in på ny marknad – gör förvärv i Strängnäs

Transaktioner Aros Bostad har förvärvat en del av ett större utvecklingsområde i Åkers styckebruk, Strängnäs kommun. Förvärvet omfattar 20 byggrätter för småhus samt rättighet att förvärva ytterligare 40 byggrätter.


Frida Gullstrand, Advokatfirman Glimstedt, Fredrik Granlund, Kilenkrysset, Magnus Persson, K-Fastigheter, Jakob Karlsson, K-Fastigheter, Jan Persson, Kilenkrysset, och Andreas Lenander, Kilenkrysset, i samband med signeringen av affären i Strängnäs.

K-Fastigheter köper byggrätter i Strängnäs och Höör

Transaktioner K-Fastigheter köper ytterligare byggrätter i Strängnäs och sina första byggrätter i skånska Höör.


Duo förvärvar stationsnära byggrätter i Mariefred

Transaktioner Sveaviken Bostad och Nordsten, del av Sveafastigheter Bostad Group, har i ett gemensamägt bolag avtalat om att förvärva fastigheterna Loket 1, Loket 2, Lokföraren 1, Platån 3 och Platån 4 i Strängnäs kommun. Fastigheterna inrymmer idag bostadsbyggrätter om totalt cirka 30 000 kvadratmeter ljus BTA flerbostadshus. Förvärvet sker som en bolagsaffär och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 95,5 miljoner kronor.


Kilenkrysset köper och hyr ut till säljaren i Strängnäs.

Kilenkrysset köper och tecknar hyresavtal i Strängnäs

Transaktioner Kilenkrysset har köpt fastigheten Rördrommen 9 i Strängnäs och samtidigt tecknat hyresavtal med den redan befintliga brukaren likaså ägare av lokalen, Idemia Sweden AB.


Heby Lilla Ramsjö 2:51.

K2A köper samhällsfastigheter i Mälardalen

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva samt tillträtt fem samhällsfastigheter med LSS-boenden i Mälardalen. Säljare är Bällstaudde Projektutveckling och transaktionen baseras på ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 110 miljoner kronor. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.


Heimstaden köper i Strängnäs.

Heimstaden köper nyproduktionsprojekt i Strängnäs

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, har avtalat om att förvärva fyra projektfastigheter som turn-key upplägg i Strängnäs. Säljare är Framfastgruppen och projekten omfattar en total yta om cirka 8 200 kvadratmeter fördelat på 149 bostäder. Byggstart Q4 2020 och färdigställande och övertagande förväntas ske Q4 2022. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till SEK 250 miljoner kronor.


Lillskär köper i Strängnäs.

Lillskär köper för utveckling av upp till 200 bostäder

Transaktioner Lillskär köper mark i Malmby, Strängnäs. Lillskär ska nu verka för att få fram en lagakraftvunnen plan som tillåter en blandad bebyggelse med villor, radhus och parhus. Total markareal uppgår till ca 13 hektar och ambitionen är att skapa ett område med ca 150 -200 bostadsenheter. Byggstart beräknas ske inom 2 år.


Fredrik Brodin.

Offentliga Hus tecknar 15-årigt hyresavtal med Strängnäs kommun

Uthyrning Med bred politisk majoritet fattade kommunstyrelsen i Strängnäs kommun den 26 augusti 2020 beslut att förlänga hyresavtalet med 15 år avseende lokaler huvudsakligen för Thomasgymnasiet och vuxenutbildningen i Offentliga Hus AB:s fastighet Strängnäs Eldsund 6:6. Det nya hyresavtalet beräknas träda i kraft redan den 1 oktober 2020. Kommunfullmäktige fattar formellt beslut i frågan den 28 september 2020.


Logicenters förlänger hyresavtalet med Dustin i Rosersberg.

Logicenters förlänger i Strängnäs och Rosersberg

Uthyrning Logicenters förlänger avtalen med Menigo Foodservice AB i Strängnäs och Dustin AB i Rosersberg. Nya hyresavtal har tecknats på hela sju respektive tio år. Under 2020 kommer Logicenters att vidareutveckla fastigheterna för att ytterligare passa hyresgästernas behov.


Kvarteret Kungsfiskaren.

De får utveckla nytt kvarter i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Bergsundet Development har med sitt bidrag “Porten till Strängnäs" utsetts som vinnare i markanvisningstävlingen för kvarteret Kungsfiskaren. Tre hus med cirka 103 hyreslägenheter på en boyta på totalt 5 000 kvadratmeter, med platser för gemenskap och trivsel, med fokus på hållbarhet ska byggas i kvarteret Kungsfiskaren.


Jan Bernhardsson säljer sitt anrika möbelföretag och fastigheten till Kilenkrysset, med Annika Persson som vd.

Kilenkrysset tar över anrik verksamhet i Strängnäs

Bolag I februari meddelade ägaren Jan Bernhardsson det smärtsamma beslutet att lägga ner Bernhardssons Möbler efter 63 års verksamhet. Men nu tar Kilenkrysset Sweden över både fastighet och verksamhet.


Jan Persson.

Kilenkrysset köper Fogdö skola

Transaktioner Kilenkrysset har kommit överens med Strängnäs Fastighets AB om att köpa Fogdö skola.


Här vill man bygga 1 300 nya bostäder

Bostäder Efter tio års planarbete kan en helt ny stadsdel med 1 300 bostäder vara på gång väster om Stockholm. I början av nästa vecka väntas detaljplanen antas i kommunfullmäktige, men det kan ändå komma att dröja innan projektet blir helt färdigställt.

"Vårt största projekt i modern tid"

Bostäder För Fastighetssverige berättar stadsbyggnadsnämndens vice ordförande om varför det har dröjt tio år innan projektet nu närmar sig mållinjen och vad den nya stadsdelen kommer att betyda för kommunen på sikt.