Image
Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director Sweden.

Första Panattoni-byggnaden klar – hyresgäst saknas

Bolag Storsatsande Panattoni har på kort tid tagit sig in på den svenska marknaden. Nu står den första byggnaden klar och det återstår nu att hitta en hyresgäst. Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director Sweden på Panattoni berättar att de i den jakten påverkas av att bolagen, till skillnad från Panattoni själva, har svårt att fatta investeringsbeslut.


Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping.

Stendörren bygger ny logistikanläggning i Enköping

Uthyrning Stendörren har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Advania Sverige AB avseende en logistikanläggning om 9 500 kvadratmeter på fastigheten Stenvreten 8:37 i Enköping. Anläggningen blir genom hyresavtalet med Advania Sverige AB fullt uthyrd. Bygglov har erhållits och förberedande arbeten inför nybyggnationen har redan påbörjats. Tillträde till lokalerna beräknas ske 1 januari 2025.


RO Properties och Galjaden förvärvar utvecklingsprojekt i Enköping

Transaktioner RO Properties och Galjaden har förvärvat fastigheten Enköping Lillsidan 4:1 på Doktor Westerlunds gata 20 i Enköping.


Logicenters utvecklar 12 200 kvadratmeter i Enköping.

Logicenters utvecklar 12 200 kvadrat i Enköping

Bolag Enköpings Företagspark fortsätter att växa. Nu står det klart att Logicenters fortsätter sin etablering i området där man kommer att utveckla 12 200 kvadratmeter för Jobman Workwear. Anläggningen kommer att stå klar under det första kvartalet 2024.


Catena bygger ut fastighet åt Coop.

Catena bygger ut fryslager till Coop i Enköping

Bygg/Arkitektur Catena investerar 124 miljoner kronor i en tillbyggnation för hyresgästen Coop Logistik i Enköping.


Genesta byggstartar 80 000 kvadratmeter logistik i Enköping.

Genesta byggstartar 80 000 kvadratmeter logistik i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu har bygget av Enköping Logistikcenter startat. Den 80 000 kvadratmeter stora fastigheten byggs med fokus på miljön och människorna som ska jobba där. Utvecklingen sker i samarbete med Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen AB.


Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping.

Panattoni startar utvecklingen av 150 000 kvadratmeter spekulativ lageryta

Bygg/Arkitektur Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på cirka 3,1 miljarder kronor. Nu påbörjas utvecklingen av 150 000 kvadratmeter modern spekulativ lageryta i Strängnäs, Rosersberg och Enköping där även bygglov beviljats.


Benny Thögersen.

Thögersens comeback – tillbaka i branschen och utvecklar stort projekt i Enköping

Bolag Benny Thögersen är tillbaka i fastighetsbranschen. I ett nytt projekt i Enköping är han med och tar fram en ny innovativ teknik- och logistikpark. För Fastighetssverige berättar Benny Thögersen om projektet, sin nya roll och om tiden sedan han lämnade Catena.


Genesta köper logistik för 945 miljoner

Transaktioner Genesta utökar sin logistikportfölj och har idag skrivit på ett köpeavtal gällande Stenvreten 8:30, en 80 000 kvadratmeter stor logistikfastighet under uppförande i Enköping. Det är en off-market transaktion och säljaren är Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen AB.


Poyan Katebi.

Samfastigheter förvärvar fastigheter i Bromma och Enköping

Transaktioner Samfastigheter i Norden AB har förvärvat en fastighet i Enköping som ska byggas om till en gruppbostad. Samfastigheter har även förvärvat en fastighet i Bromma som ska byggas om till en servicebostad.


Pär Thomaeus.

Sveaviken och Nordsten förvärvar grannfastighet i Enköping

Transaktioner Sveaviken Bostad och Nordsten Fastigheter, del av Sveafastigheter, har genom sitt samägda JV-bolag förvärvat och tillträtt industrifastigheten Enköping Romberga 24:1. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 19 miljoner kronor.


Johan Knaust.

K2A förvärvar samhällsfastighet i Enköping

Transaktioner K2A har ingått avtal om att förvärva en samhällsfastighet med LSS-boende i centrala Enköping. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 28 miljoner kronor och tillträdet sker den 25 februari 2022. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.


Heba förvärvar 33 nyproducerade hyreslägenheter i Enköping.

Heba förvärvar 33 nyproducerade hyreslägenheter i Enköping

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med Nordic m2 Fastigheter gällande förvärv av 33 nyproducerade hyreslägenheter, finansierade med investeringsstöd i centrala Enköping. Förvärvet är Hebas andra etablering i Enköping. Tillträde sker omgående.


Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping.

Magnolia Bostad har sålt 189 bostäder i centrala Enköping

Transaktioner Magnolia Bostad har sålt 189 hyresbostäder i Lillsidan, centrala Enköping till Mästerbo Fastighets AB som är samägt av Estea och CBRE Global Investors. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till cirka 435 miljoner kronor.


Patrik Emanuelsson.

Heba förvärvar 154 nyproducerade bostäder i Enköping

Transaktioner Heba Fastighets AB har tecknat avtal med Bergsundet gällande förvärv av 92 nyproducerade hyreslägenheter finansierade med investeringsstöd samt 62 trygghetsbostäder, i nya området Älvdansen i Enköping. Förvärvet blir Hebas första etablering i Mälardalen.


Lillsidan i Enköping.

Byggpartner bygger i Enköping

Bygg/Arkitektur Nu ska ett industriområde i centrala Enköping genomgå en totalomvandling och bli attraktiva bostadskvarter med varierad bebyggelse. Byggpartner har skrivit kontrakt med Magnolia Bostad AB om att bygga 189 lägenheter samt med Ica Fastigheter om att bygga en matbutik.


Från vänster: Anders Solberg Exploateringschef Kilenkrysset AB, Fredrik Pettersson Peab AB och Jan Persson vd och ägare Kilenkrysset AB.

Kilenkrysset köper 100 000 kvadratmeter mark i Enköping

Transaktioner Kilenkrysset stärker sitt markinnehav inom Enköpings kommun och köper 100 000 kvadratmeter planlagd mark av Peab.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner tecknar hyresavtal med Enköpings kommun

Uthyrning Fastpartner välkomnar Enköpings kommun till nya funktionella lokaler i det snabbt växande området Romberga i Enköping. Lokalerna är på cirka 3 300 kvadratmeter och omfattar utbildningslokaler för vuxenutbildning. Hyresperioden är tio år med inflyttning i två etapper, den första nu i mars och den andra till sommaren.


Pär Thomaeus.

Sveaviken gör dubbla affärer i Enköping

Transaktioner Sveaviken köper av Coeli och inleder samarbete med Sveafastigheter och köper av Brincks.


Michael Moschewitz.

Genova köper fastigheter i centrala Enköping

Transaktioner Genova har avtalat om att förvärva fastigheterna Kryddgården 6:5 och Korsängen 20:2 och Korsängen 20:3 i centrala Enköping. Det underliggande fastighetsvärdet för de förvärvade fastigheterna uppgår till 91 miljoner kronor. Förvärvet finansieras initialt med egna medel och tillträde är planerat till slutet av oktober 2020.