Image

Niam säljer för 675 miljoner

Transaktioner Niam säljer två fastigheter i Solna och Sollentuna. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till totalt 675 miljoner kronor.
Publicerad den 14 April 2014

Niam har sålt två fastigheter på Sörentorp i Solna och Sollentuna omfattande cirka 49 000 kvadratmeter fördelade på närmare 50 byggnader, samt kommersiella byggrätter motsvarande cirka 20 000 kvadratmeter. Området omfattar närmare 87 hektar och är i sin helhet uthyrt till Rikspolisstyrelsen som bland annat driver Polishögskolan på fastigheterna.

Köpare är Centur som ägs till 50 procent av Peab Fastighetsutveckling och till 50 procent av Balder.

Försäljningen genomförs till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 675 miljoner kronor.

- Vi har under vår innehavstid tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal med Rikspolisstyrelsen på Sörentorp vilket skapat ett starkt och långsiktigt stabilt kassaflöde för fastigheten. Utöver detta fortsätter Solna att växa kraftigt och utvecklas i snabb takt vilket talar för detta område på sikt, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.

- Sörentorp har ett strategiskt läge i gränslandet mellan Solna och Sollentuna, innan Silverdal. Rikspolisstyrelsen är idag en stabil hyresgäst som genererar ett tryggt kassaflöde. Vi anser att Sörentorp har en stor utvecklingspotential för nya attraktiva bostäder, säger Christian Hahne, styrelseordförande i Centur.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige