Image

NCC bygger radhus i Kärleken

Bygg/Arkitektur I går togs första spadtaget för 21 nya radhus i stadsdelen Kärleken i Halmstad. Om tio månader är det inflyttning.
Publicerad den 25 Februari 2015

De ytsmarta bostäderna tog slut på en dag och inflyttning är redan till jul. NCC bygger med en effektiv metod som ger lägre kostnader. Ordern från Mariastadens Projekt AB är värd 29 miljoner kronor.

– Radhusen blir exakt likadana som de vi nu bygger i Helsingborg. Där var de så populära att det var värt ett försök även i Halmstad och här sålde de slut ännu fortare. Bostäderna har hög kvalitet men den effektiva byggmetoden håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger David Fritzon Bratt, affärschef på NCC i Halmstad.

Byggarbetet tar fart i mars och redan i december i år är det inflyttning. Radhusen byggs därmed på bara tio månader. Det 113 kvadratmeterna i två våningar är ytsmarta med en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga.

Efterfrågan på bostäder i Halmstad är stor, inte minst i centrum, och sedan i höstas pågår en byggboom i staden med byggstart för flera hundra bostäder av olika typer. Trots större utbud är intresset för radhusen mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer.

– På en enda dag bokades alla 21 radhus och femtio spekulanter fick bara en plats i reservkön. Nu är alla redan sålda. Det visar att vårt koncept med ett komplett boende som har allt en familj behöver, ihop med hög standard lockar många, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige