Image
Axel Ebbes konsthall, visionsbild.

NCC bygger ut Axel Ebbes konsthall i Trelleborg

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Trelleborgs kommun ska NCC renovera och bygga till Axel Ebbes konsthall i Trelleborg. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.


NCC och Uppsalahem fortsätter sitt samarbete med nya lägenheter.

NCC och Uppsalahem i fortsatt samarbete

Bygg/Arkitektur NCC har inlett ytterligare ett samarbete med Uppsalahem som avser nybyggnation av ett flerbostadshus, Takryttaren, innefattande totalt cirka 175 lägenheter i centrala Uppsala. 70 av lägenheterna är delningsbostäder och ingår i ett nytt koncept som Uppsalahem nu testar.


Hus 60 Gävle sjukhus Region Gävleborg.

NCC bygger ut Gävle sjukhus

Bygg/Arkitektur NCC inleder ett samarbete med Region Gävleborg som avser om- och tillbyggnation av Hus 60, entréhuset, på Gävle sjukhus. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 430 miljoner kronor.


Brick Studios, och i bakgrunden Våghuset och Hotell Draken.

NCC:s Brick Studios är nu fullt uthyrt

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal för den kvarvarande kontorslokalen i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg. Husets kontorsytor är därmed fullt uthyrda.


NCC bygger i Österåker.

NCC bygger nytt reningsverk i Österåker

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Roslagsvatten att bygga ett nytt reningsverk i Österåker som ska säkra avloppsreningen för Österåkers kommun och Vaxholms stad. Arbetet utförs i en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 1,2 miljarder kronor.


Tomas Carlsson, vd för NCC.

NCC:s målsättning för nya affärsområdet

Bolag För att möta det krav som ställs vid stora industriinvesteringar väljer NCC att lansera nya affärsområdet Green Industry Transformation (GIT). Bolagets vd Tomas Carlsson berättar för Fastighetssverige om lanseringen, vilka kriterier som behövs uppfyllas för att ett projekt ska läggs in i det nya affärsområdet och om hur stor del GIT är tänkt att utgöra inom NCC framöver.


Finlands nationalmuseum i Helsingfors.

NCC får finländskt uppdrag – ska renovera Nationalmuseum

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Senatfastigheter att renovera Finlands Nationalmuseum i Helsingfors. Ordervärdet uppgår till cirka 320 miljoner kronor.


NCC:s Våghuset och i bakgrunden Brick Studios.

Storprojekten förblir osålda: "Vi gör allt – men inte till vilket pris som helst"

Bolag I början av veckan presenterade NCC sin senaste rapport. I den fanns både ljusglimtar och vissa sänken. Vd Tomas Carlsson menar att det krävs en viss distans till den enskilda rapporten för att sätta saker i sitt sammanhang. Men kämpigt är det särskilt i det kommersiella segmentet.


Tycho Braheskolan, med staty av herr Brahe själv i förgrunden.

NCC renoverar Tycho Braheskolan i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Helsingborgs stad utföra ombyggnadsarbete på gymnasieskolan Tycho Braheskolan. Projektet är en del av ett strategiskt partneringsamarbete, där parterna i ett första skede tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris.


Länssjukhuset i Ryhov. Byggnaderna längst fram i bild har NCC tidigare byggt åt regionen, och de bruna bakomliggande husen ska nu renoveras.

NCC renoverar länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Bygg/Arkitektur NCC ska inom sitt ramavtal med Region Jönköping modernisera Länssjukhuset Ryhov genom omfattande renovering och ombyggnation. Uppdraget är det första av tre oberoende delprojekt som ingår i projekt Akutspåret och som avropas var för sig.


Kv Återbruket.

NCC och Framtiden samverkar kring 70 nya bostäder i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC inleder samarbete med Framtiden Byggutveckling om nybyggnation av cirka 70 hyreslägenheter vid Litteraturgatan i Göteborg. Vid projektet, som heter Kvarteret Återbruket är målet att minst hälften av det inbyggda materialet ska vara av återbrukat. I ett första steg ska NCC och Framtiden Byggutveckling tillsammans planera och budgetera projektet.


Den nya Ahlsell-butiken byggs av NCC för Ahlsell, på uppdrag av Västerhuset.

NCC bygger ny butik åt Ahlsell

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Västerhuset att bygga en ny butik till Ahlsell i Jönköping. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 80 miljoner kronor. Byggnaden har en total yta på cirka 4 500 kvadratmeter, byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och bygget beräknas vara klart tredje kvartalet 2025.


HSB brf Fotografen beläget i Nya Hovås ska stå klart 2025.

NCC plockar in västligt uppdrag av HSB

Bostäder NCC ska i samverkan med HSB i Göteborg bygga 34 bostadsrätter i det naturnära området Nya Hovås, strax utanför Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.


NCC bygger nytt tingshus i norska Tönsberg.

NCC bygger i Norge och Danmark

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt tingshus i norska Tönsberg och en produktionsanläggning i Danmark. Ordervärdet uppgår totalt till 1,07 miljarder svenska kronor.


En illustration som visar hur byggnaden kommer att se ut.

NCC bygger Rättsmedicinalverkets nya lokaler i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Specialfastigheter bygga nya lokaler till Rättsmedicinalverket, RMV. Uppdraget avser nya lokaler för den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 225 miljoner kronor.


NCC bygger simhall i danska Vrå.

NCC bygger simhall i danska Vrå

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Idrottscenter Vendsyssel att bygga en simhall på norra Jylland i Danmark. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.


Den nya Sundbornskolan.

NCC bygger Sundbornsskolan i Dalarna

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Falu kommun bygga Sundbornsskolan i Carl Larssons gamla hemtrakter, Sundborn, norr om Falun i Dalarna. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på ca 265 miljoner kronor.


NCC bygger åt Fortifikationsverket.

NCC bygger utbildningshall åt Fortifikationsverket i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket uppföra en byggnad för förvaring och utbildning av luftvärnssystem 103 (Patriot) till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Affären är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 660 miljoner kronor.


Henrik Landelius.

"Balanserar fokus mellan människor och affärer"

Karriär Areim skiftar på vd-stolen – under mars 2024 kliver Henrik Landelius in och efterträder Therese Rattik. För Fastighetssverige berättar den tillträdande vd:n om valet att ansluta till Areim, hur han ser på bolaget, styrkan i att ha Therese Rattik kvar i organisationen, hur han är som ledare och om fullt fokus på avslutningen på NCC.


Byggnationen inleds i oktober och de nya kontoren förväntas vara färdigställda för inflyttning under våren 2026 i danska Middelfart.

NCC bygger kontor i danska Middelfart

Bygg/Arkitektur På uppdrag av investmentbolaget Selfinvest ska NCC bygga ett cirka 12 400 kvadratmeter stort kontorshus i staden Middelfart på Fyn i Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 630 miljoner kronor.