Image
Hotell EA5 i Helsingfors.
Hotell EA5 i Helsingfors. Bild: Hotell EA5

NCC renoverar hotell i Helsingfors

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Exilion att renovera ett blivande Scandichotell i Helsingfors. Fastigheten rymmer även kontorslokaler, butiker och restauranger. Ordervärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Augusti 2024

Hotellbyggnaden ligger på Elielplatsen i centrala Helsingfors och renoveras nu för att bli ett nytt Scandichotell med 174 rum. I uppdraget ingår att renovera och förnya hotellrummen, de gemensamma utrymmena, fasad, tak och fastighetens tekniska installationer.
– Samarbetet med Exilion inleddes när vi renoverade Scandic Grand Central här i Helsingfors och nu fortsätter vi på Elielplatsen. Genom kontinuitet i samarbetet och under utvecklingsfasen så har vi säkerställt bästa möjliga förutsättningar för ett lyckat genomförande. Utvecklingsfasen har möjliggjort en noggrann och grundlig produktionsplanering, säger Kati Tauriainen, chef för NCC Building i Finland.

Fastighetens energieffektivitet kommer att förbättras och hotellet kommer att renoveras för att uppnå miljöcertifieringen LEED Gold.
– Hotellet på Elielplatsen 5 ligger mitt i hjärtat av Helsingfors centrum, och vi ser fram emot att renovera byggnaden tillsammans med våra redan bekanta partners Scandic och NCC. Med förnyelsen vill vi ytterligare förbättra gästupplevelsen och utveckla fastigheten till en ännu mer ansvarsfull helhet, till exempel genom att minska energiförbrukningen, säger Jussi Ojamo, investeringschef på Exilion.

Byggnationen inleds i början av september och förväntas färdigställt hösten 2025.

Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor och orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det tredje kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter åtta års väntan – nu tar Almedals-projektet nästa steg

Bygg/Arkitektur Wallenstam, Svenska Hus och Platzer har fått vänta länge på att det stora projektet vid Almedals fabriker ska ta nästa steg – åtta år närmare bestämt. Men planen, som innehåller cirka 270 bostäder och över 50 000 kvadratmeter handel och kontor med mera, ska nu till slut ut på granskning under hösten. Fastighetssverige berättar mer om det långdragna projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige