Image
Lägenheterna i Bjuv som NCC nu ska renovera. Arbetet utförs samtidigt som hyresgästerna bor kvar i lägenheterna, vilket ställer ökade krav på logistik och planering.
Lägenheterna i Bjuv som NCC nu ska renovera. Arbetet utförs samtidigt som hyresgästerna bor kvar i lägenheterna, vilket ställer ökade krav på logistik och planering. Bild: Bjuvbostäder

NCC renoverar hyresrätter i Bjuv

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med kommunala Bjuvsfastigheter etappvis renovera cirka 400 hyresrätter i Bjuvs kommun. I ett första skede har NCC och Bjuvsfastigheter tillsammans planerat arbetet och nu byggstartas den första etappen av projektet. Ordervärdet för etapp 1 uppgår till cirka 65 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2024

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC komma igång med denna upprustning som betyder mycket såväl för fastigheter som för boende, säger Christofer Bernebring, vd för Bjuvsfastigheter.

NCC:s uppdrag innebär badrums- och köksrenovering inklusive stambyte och byte till säkerhetsdörrar. Projektet innehåller även energieffektiviseringsåtgärder.

Uppdraget genomförs som en totalentreprenad i partnering, där NCC i ett första skede tillsammans med Bjuvsfastigheter planerat, budgeterat och projekterat arbetet. Nu byggstartas den första etappen, som omfattar åtta hus med totalt 149 lägenheter.

– NCC har gedigen erfarenhet av liknande renovering och stor vana av att genomföra renoveringsprojekt med kvarboende. Tillsammans med Bjuvsfastigheter har vi planerat arbetet så att det kan ske både kostnadseffektivt och med så liten störning som möjligt för de boende, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Renoveringen inleds omgående och beräknas vara färdig sommaren 2026. Ordervärdet om cirka 65 miljoner kronor registreras i affärsområdet NCC Building Sweden i tredje kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter stortförvärvet i Stockholm – så vill Nrep växa inom hotellsegmentet

Bolag Nrep satsar i hotellsegmentet med förvärvet av Clarion Hotel Stockholm på Södermalm från Aspelin Ramm Fastigheter. Efter affären berättar Nreps Sverigechef Carl-Adam von Schéele om hotellmarknadens återhämtning om dess utveckling, hur Nrep vill fortsätta växa inom segmentet, vilka området man ser som attraktiva för hotellinvesteringar och om vilka boxar som behöver tickas av när potentiella hotellfastigheter utvärderas för köp.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige