Image
Kv Poolen.
Kv Poolen. Bild: Fabege

Mathworks flyttar till Arenastaden

Uthyrning Fabege har tecknat ett hyresavtal med Mathworks om drygt 1 100 kvadratmeter i fastigheten Kvarteret Poolen i Arenastaden. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i sju år. Kontorshuset är certifierat enligt BREEAM nivå Excellent.
Publicerad den 24 Maj 2024

Fastigheten är belägen på Gustav III:s Boulevard 134 och inrymmer såväl kontor som restaurang, gym och simhall. Mathworks tillträder det översta våningsplanet med utsikt i alla väderstreck och två egna terrasser.
– Vi ser mycket fram emot att välkomna Mathworks till sitt nya kontor i Arenastaden. Vi hoppas att de attraktiva kontorslokalerna, det goda kommunikationsläget och det breda serviceutbudet i såväl fastigheten som genom Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena kommer bidra till mervärden för Mathworks medarbetare och verksamhet, säger Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Colliers Leasing har varit rådgivare i affären.
– Vi är oerhört glada över att kunna gratulera alla parter till en fin affär och ett gott samarbete. Vi är övertygade om att placeringen i Arenastaden och de fantastiska lokalerna kommer att möjliggöra en produktiv och trivsam arbetsmiljö för Mathworks, säger Marie Meyer, Head of Leasing på Colliers.

Det arbetar runt 30 000 personer i Arenastaden i dag och här finns många av Sveriges mest framgångsrika företag etablerade. Kvarteret Poolen tilldelades tidigare i veckan Solna stadsmiljöpris 2024 och vann Årets Bygge 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige