Image
Kv Poolen.

Mathworks flyttar till Arenastaden

Uthyrning Fabege har tecknat ett hyresavtal med Mathworks om drygt 1 100 kvadratmeter i fastigheten Kvarteret Poolen i Arenastaden. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i sju år. Kontorshuset är certifierat enligt BREEAM nivå Excellent.


Marie Meyer från Colliers och Johanna Hessius från Newsec analyserar kontorsmarknaden 2023. Den stora snackisen syns i bakgrunden, där Fabege tecknade ett hyresavtal med Saab för fastigheten Nöten 4, som är belägen i Solna Strand. Fastighetens totala yta uppgår till cirka 66 000 kvadratmeter.

Fler transaktioner och större flyttströmmar – så blir kontorsmarknaden 2024

Transaktioner På kontorshyresmarknaden observeras en tydlig avmattning med förlängda uthyrningstider och ökade rabatter. Denna utveckling kan delvis tillskrivas en ökande osäkerhet bland potentiella hyresgäster, samt en gradvis stigande vakansgrad. Newsec och Colliers sammanfattar året som gått och spår vad som väntar 2024.


Christina Kämpe i foajén på Nils Ericsongatan 17.

Christina Kämpe efter utnämningen till partner i Colliers: "Vill göra Göteborgskontoret större"

Bolag Som en del av bolagets personalstrategi "partnership pipeline" utnämnde Colliers nyligen fem medarbetare till partners. En av dem var Göteborgskontorets regionchef Christina Kämpe, som för Fastighetssverige berättar om mål och tankar med sin nya position.


Från vänster: Christina Kämpe, Julia Bergqvist, Frida Tosterud Grov, Marie Meyer och Lovisa Andersson.

Colliers Nordics utnämner fem medarbetare till partners

Bolag Colliers utnämner fem av sina norska och svenska medarbetare till partners från och med den 28 september 2023.


Vasahuset.

Folksam Fastigheter anlitar Colliers för uthyrning i Vasahuset

Uthyrning Colliers får i uppdrag av Folksam Fastigheter att hyra ut 2 200 kvadratmeter kontor i Vasahuset på Vasagatan 11 i Stockholm. Kontors- och hotellfastigheterna Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20 förvärvades i november 2022 av Folksamgruppen, genom KPA Pension. Uthyrningsuppdraget startar omgående.


Alströmergatan 12 i Stockholm.

Anders Bodin hyr ut cirka 1 700 kvadratmeter på Kungsholmen

Uthyrning Anders Bodin Fastigheter har tecknat avtal med Hotell- och Restaurangfacket (HRF) samt Hotell-och Restauranganställdas A-kassa (HRAK) som etablerar nytt huvudkontor om 1 700 kvadratmeter kontor på Alströmergatan 12, Kungsholmen. Tillträde till lokalerna kommer att ske den 1 mars 2024 och hyreskontraktet sträcker sig över sex år.


Alviks torg 200

Två nya hyresgäster till Alviks torg

Uthyrning Anders Bodin Fastigheters kontorsfastighet på Alviks Torg fortsätter att locka hyresgäster. Colliers meddelar att ytterligare två hyresgäster har signerat hyresavtal på totalt 1 400 kvadratmeter. En av dem är 2 Secure som etablerar sitt nya huvudkontor i fastigheten.


Nordsten Park, Svista, Eskilstuna.

Colliers får stort uthyrningsuppdrag i Eskilstuna

Uthyrning Colliers får uthyrningsuppdrag för 36 000 kvadratmeter logistikfastighet i Nordsten Park Eskilstuna. Fastigheten ägs av Blackrock. Logistikanläggningen, som är under uppförande, beräknas stå färdig Q4 2023.


Colliers får uthyrningsuppdrag av Tietoevry.

Colliers får uthyrningsuppdrag i Arenastaden

Uthyrning Colliers får uppdraget när Tietoevry väljer att hyra ut 4 500 kvadratmeter i Arenastaden.


Emma Angser, CBRE, Karl Persson, Cushman & Wakefield, Ingemar Rindstig, Global Fastighetsanalys, Kristina Alvendal och Oskar Högberg, Advokatfirman Cederquist.

Summering av årets Mipim: Branschens röster om årets upplaga

Mipim Det har blivit dags att summera årets upplaga av den stora fastighetsmässan Mipim: Vad var bäst? Vad saknades? Och kommer de tillbaka nästa år? Ett stort gäng fastighetsaktörer ger svaren i Fastighetssveriges enkät från Cannes.


Bredden.

Alecta Fastigheter utvecklar Bredden med nya kontorskonceptet Park Side

Bygg/Arkitektur Nytt kontorskoncept tillförs jätteområdet Bredden.


Erik Norberg.

Colliers stärker sitt leasingteam

Bolag Colliers har rekryterat Erik Norberg som i början av juni ansluter som Associate Director till affärsområdet Leasing på Stockholmskontoret.


Colliers får uthyrningsuppdrag av North Park Fastigheter.

Colliers får logistikuthyrningsuppdrag i Landvetter

Uthyrning Colliers har fått i uppdrag av North Park Fastigheter att arbeta med uthyrningen av cirka 6 500 kvadratmeter logistikyta i Logistics Park 1 i Landvetter utanför Göteborg.


Marie Meyer.

"Frågan om framtidens kontor är uppe på högsta ledningsnivå"

Bolag Colliers fortsätter lägga nya bitar i sitt pussel – senast biten på plats är uthyrningschefen Marie Meyer. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med Colliers satsning, om uthyrningsmarknaden och ger sin syn på framtidens kontor.


Marie Meyer.

Colliers rekryterar Marie Meyer som ny uthyrningschef

Bolag Colliers rekryterar Marie Meyer som Head of Leasing med placering i Stockholm.


Interflora väljer Alvik för sitt huvudkontor

Uthyrning Interflora etablerar sitt huvudkontor hos Anders Bodin Fastigheter på Alviks torg.