Image
Konkursansökan mot Oscar Properties dras tillbaka.
Konkursansökan mot Oscar Properties dras tillbaka. Bild: Istock/Oscar Properties

Konkursansökan mot Oscar Properties dras tillbaka: "Fått lite andrum"

Bolag Bostadsrättsföreningen Innovationen drar tillbaka sin konkursansökan mot Oscar Properties, det rapporterar Dagens Industri. I ett pressmeddelande kommenterar nu vd:n Richard Bagge bolagets framtid som bland annan innehåller ambitionen om en nyemission.
Publicerad den 12 Augusti 2024

Tingsrätten skulle ursprungligen ha meddelat sitt beslut i ärendet vid 11-tiden idag men sköt fram det till 14.00 efter ny utveckling kring ärendet. Det visar sig nu att Brf Innovationen och Oscar Properties har kommit till en förlikning, något som Dagens Industri rapporterar om, och därför dragit tillbaka sin konkursansökan mot bolaget.

Sedan tidigare finns ytterligare en aktiv konkursansökan riktar mot Oscar Properties från Skatteverkets sida och den ligger fortsatt kvar. Den ansökan gäller skatteskulder på två miljoner kronor.

I ett pressmeddelande kommenterar Oscar Properties vd Richard Bagge fortsättningen för bolaget efter tingsrättens besked:
“Nu har vi fått lite andrum. Senast idag kring lunch har jag varit i samtal med en välrenommernad investmentbank om nästa steg. Planen är att gå ut med en företrädesemission där fordringsägsarna erbjuds teckna aktier genom kvittning i kombination med en kontantdel som kommer att garanteras av existerande aktieägare och externa parter.

Om den emissionen lyckas är planen att erbjuda en börskandidat en börsplats med lite cash i, med en i stort sett rensad balansräkning och med förlustavdrag runt 1,5 miljarder. Ihop med invetmentbanken har vi redan börjat identifierat börskandidater som skulle kunna vara intresserade av att göra en så kallas IPO via vår plattform.

"Beträffande det som har förevarit i ärendet har parterna valt att inte gå ut med. Vi tittar inte bakåt utan framåt. Som Centerpartiet" avslutar den frispråkige Bagge pressmeddelandet.

Fastighetssverige söker Richard Bagge för ytterligare kommentarer.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter åtta års väntan – nu tar Almedals-projektet nästa steg

Bygg/Arkitektur Wallenstam, Svenska Hus och Platzer har fått vänta länge på att det stora projektet vid Almedals fabriker ska ta nästa steg – åtta år närmare bestämt. Men planen, som innehåller cirka 270 bostäder och över 50 000 kvadratmeter handel och kontor med mera, ska nu till slut ut på granskning under hösten. Fastighetssverige berättar mer om det långdragna projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige