Image

Han blir ny vd på Catena

Karriär Nu har Peter Hallgren lämnat vd-stolen på Catena efter 13 år. Den nye vd:n tillträder 1 maj och kommer att jobba deltid. Catena har bara en fastighet kvar, Stora Frösunda i Solna.
Publicerad den 2 Maj 2011
Andreas Philipson. Bild: TAM Group. Bild: TAM
Andreas Philipson. Bild: TAM Group. Peter Hallgren. Bild: Catena Fastigheter. Bild: Catena
Peter Hallgren. Bild: Catena Fastigheter.

Redan i höstas meddelade Catenas vd Peter Hallgren att han skulle lämna bolaget i år. Det gör han nu då han i dagarna fyller 60 år och har ett pensionsavtal som innebär att han nu kan gå i pension. Men han kommer i fortsättningen att arbeta en del med rådgivning och verka som konsult. Peter Hallgren kommer även att åta sig några styrelseuppdrag, bland annat har han redan åtagit sig ett styrelseuppdrag i TB-gruppen (Tommy Byggare-koncernen). Peter Hallgren har inte för avsikt att arbeta på heltid utan kommer också att ägna sig åt sina fritidsintressen och familjen.

Han efterträdare heter Andreas Philipson och är för närvarande vd för TAM Group AB och har en lång och bred erfarenhet från fastighetsbranschen, bland annat som vd i Tyréns Temaplan AB samt fastighetsdirektör i Näckebro. Andreas Philipson är utbildad civilingenjör från Chalmers i Göteborg.

- Catenas fokus under den närmaste framtiden ligger på att driva detaljplanen för den helägda fastigheten Stora Frösunda i Solna. Det är med stor tillfredsställelse vi nu har lyckats knyta Andreas till bolaget. Vi ser fram emot att dra nytta av hans långa och gedigna erfarenhet av fastighetsutveckling, säger Henry Klotz, styrelseordförande i Catena.Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige