Image

Börsbolag byter fokus - vd:n avgår

BOLAG Catenas vd Peter Hallgren avgår vid årsstämman i april.
Bolaget förbereder ett ändrat fokus och utreder en försäljning av delar av beståndet. I går föreslog styrelsen dessutom en extrautdelning på 26 kronor, motsvarande 18,9 procent av gårdagens slutkurs. Aktien steg med med tolv procent i går.
Publicerad den 23 September 2010

Peter Hallgren, som blir 60 år nästa år, planerar att utnyttja sitt pensionsavtal med bolaget.

Hans efterträdare är inte utsedd.

- Framöver väntar nya utmaningar för Catena, vilket innebär att det är ett bra tillfälle att lämna över stafettpinnen nu, då jag väljer att gå i pension, säger Peter Hallgren.

- Jag har varit vd för Catena i tolv år - ett bolag som varit börsnoterat sedan 2006. Catena och dess fastighetsbestånd har genomgått en omfattande förädlingsprocess under de år jag haft förmånen att leda verksamheten. Det har varit inspirerande år tillsammans med företagets goda medarbetare.

Catenas styrelse bedömer att förutsättningarna för en eventuell försäljning av delar av fastighetsbeståndet för närvarande kan vara gynnsamma ��\" prisnivån på fastigheter i strategiskt intressanta regioner har trots den finansiella turbulensen fortsatt att vara stabil och dessutom utvecklats positivt, resonerar styrelsen.

- Det är av intresse för styrelsen att utvärdera olika alternativ att utveckla bolaget. Ett scenario kan vara att ytterligare avyttra vissa delar av fastighetsbeståndet, säger Henry Klotz, Catenas styrelseordförande.

Styrelsen har fattat beslut om att utreda förutsättningarna för dels avyttring av delar av bolagets fastighetsbestånd, dels ökad fokusering på utveckling av bolagets mest intressanta fastigheter som exempelvis fastigheten Haga Norra i Solna.

Bedömare ser utvecklingen i Catena bland annat som ett resultat av att Peab köpt in sig stort i bolaget.

Catena ska hålla en extra bolagsstämma den 12 oktober. Då ska beslut om den extra utdelningen och eventuella försäljningar tas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige