Image

Corem köper i Mölnlycke

Transaktioner Corem köper en fastighet i Mölnlycke för 167 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Oktober 2012

På fastigheten finns fyra byggnader varav den senaste färdigställdes i augusti 2012. Byggnaderna har en uthyrningsbar area om 18 500 kvadratmeter, varav 17 000 kvadratmeter utgörs av lagerytor.

Fastigheten är fullt uthyrd till sex hyresgäster och genomsnittlig hyresduration uppgår till fem år.

Fastigheten förvärvas i bolagsform med ett planerat tillträde i november 2012.

- Vi är för egentligen för små i Västsverige. Vi behöver växa mer för att få en bra förvaltningsvolym. Före den här affären hade vi 130 000 kvadratmeter i väst, varav Ericsson i Borås ensamt utgör 50 000 kvadratmeter. I Göteborg hade vi tidigare 50 000 – 60 000 kvadratmeter, säger transaktions- och IR-chef Håkan Engstam till Fastighetssverige.

Hur mycket behöver ni växa för att få en bra förvaltningsvolym?

- Gör vi en affär till i den här storleksordningen så är vi nästan där.

Corems totala uthyrbara area uppgår efter tillträdet totalt till 849 625 kvadratmeter.

- Läget mellan Landvetter och Göteborgs city är ett av de mest intressanta och expansiva för lager/logistik i regionen just nu, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige