Image

Corem genomför bytesaffär

Transaktioner Corem köper två fastigheter i Halmstad och säljer en fastighet i centrala Stockholm. Transaktionerna sker genom bolagsförsäljningar och genomförs som en bytesaffär med Estancia Fastigheter.
Publicerad den 11 April 2013
Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén.

Corem förvärvar fastigheterna Fogden 5 och Fogden 6 i Halmstad. Fastigheterna omfattar totalt 30 000 kvadratmeter och består till största del av lager- och logistikytor. Fastigheterna är strategiskt väl belägna nära motorvägen E 6/E 20. Fastigheterna är fullt uthyrda med totalt 17 hyresgäster.

Förvärvet genomförs med bankfinansiering samt Corems samtliga 1 387 388 återköpta stamaktier och 224 903 nyemitterade preferensaktier.

Corem har också avyttrat den centralt belägna kontorsfastigheten Barnhuset 15 i Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 1 500 kvadratmeter vilka utgörs av lokaltyper som inte är i linje med Corems strategi.

Corems totala uthyrbara area uppgår efter förvärvet till cirka 871 000 kvadratmeter.

MAQS Law Firm har agerat juridisk rådgivare åt Corem.

- Det är glädjande att kunna genomföra förvärvet i Halmstad genom att använda våra återköpta aktier samt via nyemission av preferensaktier. Avyttringen av kontorsfastigheten i Stockholm City är en fortsättning av den renodling inom fastighetsbeståndet som vi kommunicerat tidigare. Transaktionerna ligger helt i linje med vår strategi där vi ökar fokus mot prioriterade fastighetstyper, säger Eva Landén, vd på Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige