Image

Corem köper i Malmö

Transaktioner Corem köper en fastighet i Fosie industriområde i Malmö.
Publicerad den 11 Juni 2013
Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén.

Corem köper fastigheten Stridsyxan 5 i Malmö. Fastigheten är strategiskt belägen i Fosie industriområde som är beläget vid de stora genomfartslederna Inre och Yttre Ringvägen.

Fastigheten består av cirka 6 000 kvadratmeter, fördelat på 1 500 kvadratmeter butik och 4 500 kvadratmeter produktion/lager. Hyresgäster i fastigheten är Tools och Partnertech.

Affären genomförs som en bolagsöverlåtelse, med ett underliggande fastighetsvärde motsvarande 32 miljoner kronor. Fastigheten tillträds omgående.

Relier Real Estate Advisor har agerat rådgivare åt säljaren. MAQS Law Firm har agerat legal rådgivare åt köparen.

- Med detta förvärv kompletterar och stärker vi vårt befintliga bestånd i Malmö. Fastigheten ligger nära våra övriga Malmöfastigheter, genom förvärvet ser vi ett stärkt kassaflöde. Vi söker aktivt nya förvärv i Region Syd, säger Eva Landén, vd på Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige